צילום: איתיאל ציון // רחת לוקום. עוטפים בבצק רך

רק אני ולוקום

מעמול אגוזים או תמרים ועוגיות רחת לוקום • "אני זוכר את אמי מכינה אותן עוגייה עוגייה, בהרבה אהבה, וחיוך על פניה". מיקי שמו במדור נוסטלגי

אני מאוד אוהב להכין עוגיות לשבת. להניח צנצנת עוגיות על השיש או על שולחן האוכל נותן לי תחושה נעימה שהנה השבת בפתח.     

הפעם החלטתי להביא לכם שלושה מתכונים שונים לעוגיות נוסטלגיות שהיו מאוד פופולריות אצלנו בבית בתקופת ילדותי, ואמי נוהגת להכין אותן עד היום: עוגיות מעמול במילוי אגוזים ובמילוי תמרים ועוגיות רחת לוקום מבצק רך.   

 

עוגיות מעמול עם אגוזים

עוגיות מעמול דורשות זמן וסבלנות. אני זוכר את אמי מכינה אותן עוגייה־עוגייה, בהרבה אהבה, והחיוך תמיד על פניה.    

בשביל להצליח להקנות לעוגיות את המראה המושלם, יש להצטייד בפינצטה מיוחדת שניתן לקנות בחנות למוצרי אפייה. 

כיצד יודעים אם המעמול מוכן? בתום זמן האפייה מוציאים מהתנור עוגיית מעמול אחת - מסתכלים על התחתית, ואם היא זהובה, היא מוכנה. 

החומרים (לכ־40 יחידות): 

לבצק: 

√ 180 מ"ל (3/4 כוס) מים 

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה 

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 1 כפית מי ורדים 

√ 500 גרם (1/2 3 כוסות + 1 כף) קמח 

√ 240 גרם (1/2 1 כוסות) סולת 

√ 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 

√ 300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ 

למלית: 

√ 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס 

√ 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל 

√ 1 כף סוכר 

√ 1 כפית קינמון 

לקישוט: 

√ אבקת סוכר 

מכינים את הבצק: יוצקים לקערת המיקסר מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים הכל בוו לישה במהירות איטית כ־5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. 

מעצבים, ממלאים ואופים: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4 ס"מ. במרכז כל כדור יוצרים גומה בעזרת האצבע, ומסובבים סביב האצבע עד שדופנות הגומה בעובי 3 מ"מ. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים. צובטים את הבצק בעזרת הפינצטה עד לקבלת דוגמה של מעמול, כך שמתקבלים פסים בחלקו העליון של הכדור וסביב הדפנות. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר. 

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.  


מעמול אגוזים. מעצבים בעזרת פינצטה  // צילום וסטיילינג: איתיאל ציון 

עוגיות מעמול עם תמרים 

עוד עוגייה מבית אמי, עוגייה רכה ומסורתית, שתמיד מוגשת אצלה לצד הקפה בתום הארוחה. העוגיות מוכנות כאשר תחתיתן זהובה.   

החומרים (לכ־30 יחידות): 

לבצק: 

√ 180 מ"ל (3/4 כוס) מים 

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה 

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 1 כפית מי ורדים 

√ 500 גרם (1/2 3 כוסות + 1 כף) קמח 

√ 240 גרם (1/2 1 כוסות) סולת 

√ 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

√ 300 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ 

למלית: 

√ 1 חבילה (500 גרם) תמרים טחונים בוואקום 

√ 1/2 כפית קינמון 

לקישוט: 

√ אבקת סוכר

מכינים את הבצק: יוצקים לקערת המיקסר מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים ומניחים מעל את החומרים היבשים והחמאה. מערבלים הכל בוו לישה במהירות איטית כ־5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות. 

מכינים את המלית: במעבד מזון מעבדים תמרים וקינמון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מחלקים ל־3 כדורים שווים. 

מעצבים, ממלאים ואופים: מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור גדול. פוחסים קצת את הכדור על משטח מקומח מעט, ומניחים עליו כדור מלית. מרדדים את שניהם יחד לעלה באורך 30 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים באלכסון ל־10 עוגיות בעובי 3 ס"מ.

חוזרים על הפעולה עם שני כדורי הבצק ושני כדורי המלית הנותרים. 

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר. 

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים. 

 

עוגיות רחת לוקום 

עוגיות רחת לוקום הן עוגיות צבעוניות ומשמחות. הבצק שעוטף את הרחת לוקום מכיל שמנת חמוצה, שמעניקה לעוגיות רכות ומעשירה אותן מאוד.   

החומרים (לכ־40 יחידות): 

לבצק: 

√ 250 גרם חמאה רכה 

√ 150 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה 15% 

√ 4 חלמונים 

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 420 גרם (3 כוסות) קמח רגיל 

√ 1 כפית אבקת אפייה 

למלית: 

√ 250 גרם רחת לוקום בצבע לבחירתכם

√ קורנפלור לקימוח 

לקישוט: 

√ אבקת סוכר 

מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם השמנת החמוצה, החלמונים ותמצית הווניל במהירות איטית־בינונית במשך 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בפעמיים עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות. 

מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 

מעצבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן בגודל 30x40 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ וחוצים לשני מלבנים בגודל 15x40 ס"מ. 

חוצים את הרחת לוקום על משטח מקומח מעט בקורנפלור ומגלגלים כל חצי לגליל צר באורך 40 ס"מ ובקוטר 1 ס"מ. 

מניחים גליל של רחת לוקום לאורך מלבן בצק ומגלגלים לגליל. מניחים בתבנית ופורסים לעוגיות בעובי 2 ס"מ. אופים 20 דקות עד להזהבה קלה. 

מצננים היטב ומפדרים באבקת סוכר.

שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים. 

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...