תנועת "מילואימניקים בחזית" בשיתוף "המרכז לחיילים בודדים" גייסו כ 50 מתנדבים לחזית המאבק בתנועת ה BDS במסגרת "פרוייקט גדעון" במטרה ברורה: המתנדבים שמוינו בקפדנות, כולם חיילים בודדים לשעבר שהשתקעו בארץ, כולם חיילים משוחררים וסטודנטים שנשארו בארץ, בעלי אזרחות אמריקאית או קנדית, יפעלו וירצו בהתנדבות מלאה במקביל לציון אירועי שבוע האפרטהייד בקמפוסים של האוניברסיטאות והמכללות ברחבי ארה"ב לקראת סוף מרץ ויהוו את חוד החנית בהסברה של המודל של "מילואימניקים בחזית".
אורח הכבוד אתמול היה השר לביטחון פנים, לנושאים אסטרטגיים והסברה, גלעד ארדן, שנשא בפניהם דברים בבית אריאלה בתל אביב: "מדובר בפרוייקט נפלא. צריך לדבר על ההסתה ותעשיית השקרים מהצד השני והרשות הפלשתינית. לנו ולכם אין במה להתבייש – יש להציג את מה שקורה בהנהגה הפלשתינית ובכלל זה מימון לטרוריסטים והסתה בצינורות רישמיים. אלו דברים שכל צעיר מבין", אמר ארדן.
עמית דרי, יו"ר תנועת "מילואימניקים בחזית" מסביר: "מטרת המודל היא לשמוט את הקרקע מתחת לאסטרטגיה שבה נוקטת תנועת החרם הבינלאומי בראשות ה-BDS אשר מגייסת את התמיכה בה באמצעות שימוש בשיח ערכים אוניברסאליים בולטים המעוגנים בחוקה האמריקנית בהם חופש הביטוי והתנועה, זכויות האדם והמיעוטים ועוד. מטרת המתנדבים היא למנוע הזדהות של הקהל עם הערכים הללו ולעמת אותו עם העובדה שתמיכתו בפלשתינים בעצם מעודדת את הדיכוי ההתעללות ופעולות הנקם שלהם כנגד בני עמם וכי חיזוקה מאיים על האזרח האמריקני והאירופי ועל ערכי הליבה של המערב". כך, למשל, במהלך פעילותם יעודדו המתנדבים את הסטודנטים האמריקניים להתייחס בעירבון מוגבל ובצורה ביקורתית למידע המועבר אליהם על ידי נציגי ה-BDS".
"בין היתר, תנועת "מילואימניקים בחזית" מדגישה בפעילויותיה את ההסתה הדמונית במערכת החינוך הפלשתינית, דיכוי נשים בחברה הפלשתינית, שימוש בילדים בזמן לחימה ומעשי נקם על רקע של גאולת דם או כבוד המשפחה. בתנועת "מילואימניקים בחזית" מאמינים כי לצד השימוש בהסברה הסטנדרטית ובטרמינולוגיה של "ישראל היא מעצמת הייטק וחקלאות", "ישראל היא פס ייצור של פרסי נובל" ועוד, יש להגביר את הדיון על המתרחש בצד השני ועל הערכים האמיתיים שבהם הוא דוגל בפועל. "האסטרטגיה הפרו-אקטיבית והאגרסיבית של המודל, נוסתה ואף רשמה הצלחה בלא מעט מקרים" טוענים נציגי התנועה, שמקווים גם, כי המודל יאומץ בעתיד על-ידי הגורמים האמונים על ההסברה הישראלית בתחום המאבק ב-BDS.
כהכנה לפעילות , מקיימים המתנדבים סדנת הכנה בת יומיים - שהחלה אתמול - בבית אריאלה בתל אביב, שכוללת שלל הרצאות בתחום ההסברה, סימולציות של הופעה בפני קהל ועוד. השר ארדן הדגיש עוד, כי הנושא חשוב. אויבנו הבינו שלא יכריעו את צה"ל ויכבשו את מדינת ישראל. גופים הבין לאומיים הפכו להיות מעורבים בעניין ומשתמשים, מאז ועידת דרבן, בטרמינולוגיה של בפגיעה זכויות אדם כדי לעשות דה לגיטימציה למדינת ישראל באמצעות כלי הנשק החדשים האינטרנט והטלפון הסלולארי, להפצת טרור או מסרים. זאת בשאיפה לגרום לבידוד כלכלי, תרבותי ואקדמי של מדינת ישראל. מדובר במערכה עם הרבה מאוד זירות, ובאמצעות טכנולוגיות חדשות. זאת בכוונה להסית את הדור הבא של מדינות המערב בקמפוסים הבינלאומיים ובמוסדות שונים, איום עתידי שיכול להפוך לאיום אסטרטגי".
כחלק מה"אני מאמין" שלו, סיפר עמית דרי, כי "צריך להפסיק את תרבות השנאה. יש לחשוף את הצביעות מאחורי תעשיית החרם. אנו הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. ומנגד בארגונים אלו אין דאגה או התייחסות לרצח עם בסוריה או זכויות האדם באיראן. צריך לחשוף את הצביעות. לכאורה יש כאן עניין של זכויות אדם, אך בפועל מנסים למנוע מאתנו זכות למדינת לאום. יש שיתוף פעולה בין ארגונים אלו לגורמים קיצוניים שמזוהים עם החמאס והחיזבאללה, יש אפילו כנס שבמרכזו המחבלת רזמי עודה אשר רצחה שני סטודנטים, היא הדוברת המרכזית", סיכם.
"מאבק על הריבונות בירושלים"
בתוך כך נודע היום כי השר לביטחון פנים גלעד ארדן מנע קיום אירוע בחסות ובמימון הרשות הפלשתינית במלון סנט ג'ורג' בירושלים. על בסיס מידע שהגיע ממשטרת ירושלים, הרשות הפלשתינית תכננה לקיים אירוע לציון יום האישה במלון סנט ג'ורג' בירושלים (8.3), לכן החליט השר ארדן לחתום על צו האוסר על קיום האירוע.
הצו הוא מתוקף סמכותו של השר לביטחון הפנים. הצו מורה על איסור קיום האירוע במזרח ירושלים, או בכל מקום אחר במדינת ישראל, בחסות ובמימון הרשות הפלסטינאית, וזאת מבלי שניתן לכך היתר בכתב כנדרש בסעיף 3(א) לחוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (הגבלת פעילות), התשנ״ה- 1994.
בעקבות הוצאת הצו והנחיית השר ארדן, שוטרי משטרת ירושלים הגיעו בדקות האחרונות למקום האירוע המיועד ומסרו את הצו למארגנים.
לאחרונה גוברים הניסיונות של הרש"פ וחמאס לחיזוק מעמדם במזרח העיר על ידי קיום אירועים, הפעלת עמותות וחיזוק קשרים. רק לאחרונה האריך השר ארדן את הצו המורה על סגירת ה"אוריינט האוס" ששימש את הרשות הפלשתינית במזרח העיר בנוסף ללשכת המסחר המזרח ירושלמית ומועדון האסיר ששימשו את הרש"פ בפעילותם במזרח העיר.
השר גלעד ארדן: "יש כאן מאבק על ריבונותנו בירושלים. הרשות הפלשתינית מנסה פעם אחר פעם לערער את ריבונותה של מדינת ישראל בירושלים, אני לא אתן לזה יד ולא אאפשר זאת. כל ניסיון של הרש"פ או גורמים אחרים להשיג דריסת רגל בשטח מדינת ישראל ייעצר באופן מידי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו