התיאטרון הנטוש יהפוך לאתר הנצחה פעיל: חודשים ארוכים חיפשו הורים שכולים לחיילים שנהרגו במבצע צוק איתן אתר להנצחת זכר ילדיהם. גורמים רבים נרתמו ליוזמה, ולבסוף התקבלה ההחלטה: אתר ההנצחה יוקם בתיאטרון גברעם במועצה האזורית חוף אשקלון.
את פרויקט הקמת האתר מובילים בשיתוף פעולה ועד ההורים השכולים, קק"ל, ארגון יד לבנים והמועצה האזורית חוף אשקלון. בדיונים מקדימים שנערכו בין הגורמים הוחלט שבמקום יתקיימו בעיקר פעילויות משמחות, כגון מופעים, והוא ישמש נקודת יציאה לטיולים במרחבים באזור ואתר התכנסות לפיקניקים משפחתיים.
ביום שישי הגיעו לאתר עשרות משפחות שכולות כדי לראות אותו במו עיניהן ולשמוע את דבריהם של יוזמי הפרויקט. אלי בן־שם, יו"ר ארגון יד לבנים, סיפר שהיו לא מעט התלבטויות לגבי אופיו של האתר, ולבסוף נקבע כי יהיה זה "מקום שמח ומזמין, שלא יהיה בו עצב, אלא מקום כינוס למשפחות שדרך הבילוי שלהן יונצח זכר הלוחמים, ובעיקר יהיה נגיש לנכים הרבים מהמבצע".
במפגש ביום שישי אמר ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, יאיר פרג'ון: "אתר הנצחה ייחודי זה יבוסס על מודל של דינמיות. שיקומו של התיאטרון יחדש את ימיו בפעילות תרבותית למגוון אוכלוסיות. דומני שאותר מקום בעל סגולות של הנצחה שיש בהן מידה של חיות מתמשכת".
לדברי יפעת בן שושן, רכזת התיירות של המועצה, "הרעיון להקמת האתר במתחם שנבחר נובע מהרצון של ההורים השכולים להפוך את אתר ההנצחה למקום תוסס ודינמי, כזה שתתקיים בו פעילות לאורך כל השנה". לדבריה, בתקופה הקרובה תתקיים תחרות בין אדריכלים להקמת האתר.
תיאטרון גברעם הוקם בראשית שנות ה־50, והתקיימה בו פעילות ענפה עד תחילת שנות ה־70, אולם מאז נותר עומד כאבן שאין לה הופכין.
אורית חי, יו"ר ועד ההורים השכולים של צוק איתן ואמו של עומר חי ז"ל, שרתמה גורמים רבים לפרויקט, סיפרה כי ההחלטה על קביעת המקום התקבלה בעיקר בשל האזור הטובל בירוק, והרצון לקבוע את האתר קרוב לרצועת עזה, שבה נלחמו הבנים. "אנחנו רוצים שהמשפחות שיגיעו לפה ייהנו וגם יזכרו את הבנים היקרים שנפלו", אמרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו