"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בן 3 מהדרום מת בשריפה בביתו
פעוט מהכפר דריג'את פונה במצב אנוש לסורוקה, תוך פעולות החייאה, כשהוא סובל משאיפת עשן וכוויות • בביה"ח נקבע מותו
הפעוט במצב אנוש // צילום (ארכיון): אורן בן חקון // הפעוט במצב אנוש // צילום (ארכיון): אורן בן חקון

בן 3 מהדרום מת בשריפה בביתו

פעוט מהכפר דריג'את פונה במצב אנוש לסורוקה, תוך פעולות החייאה, כשהוא סובל משאיפת עשן וכוויות • בביה"ח נקבע מותו

גדי גולן
, עודכן

פעוט כבן שלוש, מהכפר הבדואי דריג'את, הסמוך לכביש 31 מת הבוקר (חמישי) בעקבות שאיפת עשן משריפה שהתחוללה בביתו. הפעוט, שאף עשן ונכווה בחלקים שונים בגופו, לפני שפונה לבית החולים סורוקה במצב אנוש, תוך פעולות החייאה. בבית החולים נקבע מותו.

חובש רפואת חירום אמיר אבו סיאם סיפר: "חברנו בתוך הכפר לרכב פרטי שהביא ילד כבן 3 כשהוא מחוסר הכרה לאחר ששאף עשן רב וסבל מכוויות לאחר שריפה. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבי"ח סורוקה כשמצבו אנוש".

ע"פ ארגון בטרם לבטיחות ילדים, משנת 2008 מתו 53 ילדים משריפה (לא כולל מקרה אחרון). בשנת 2016 מתו 5 ילדים משריפה. בשנת 2017 (לא כולל מקרה אחרון) מתו 4 ילדים משריפה.

מנכ"ילת ארגון בטרם, אורלי סילבינגר: "המקרה האחרון מצטרף לשורה של מקרים קשים של היפגעות ילדים בשריפות. ארגון 'בטרם' ביחד עם הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב במשרד החקלאות, מפעילים תכנית לקידום בטיחות ילדים בדואים ביישובים הבדואים בנגב במוסדות חינוך, בטיפות חלב וקופות חולים ובאלפי בתים.

ניתן לצנוע שריפות באמצעים פשוטים: התקינו בבית גלאי עשן אשר יתריע במקרה שפורצת אש ויציל חיים. הקפידו על שימוש במכשירי חשמל תקינים- שימו לב לחוטי חשמל שרופים או רופפים, שקעים ומפסקים שבורים, מתגים חמים למגע וכדומה , הם מסוכנים, הזמינו חשמלאי מוסמך. הרחיקו מכשירי חימום מחפצים דליקים כגון: ספות, שמיכות ווילונות. הקפידו על התקנת ממסר פחת וכן על חימום הבית במוצרים בטיחותיים כגון רדיאטור / מזגן (ולא תנורי ספירלה, תנורי גז או מפזרי חום). בנוסף, חלק אחר מהמקרים ארע בעקבות משחק של הילד בגפרורים/מצת ולכן יש להקפיד על הרחקת מוצרים אלו מהישג ידם של הילדים (אחסון במקום גבוה או נעול)

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...