טרור בפתח תקווה: מעט לפני השעה 17:00 התקבל דיווח על אירוע ירי בשוק בפתח תקווה. כוחות ההצלה שהגיעו למקום טיפלו בשמונה פצועים. המשטרה אישרה כי מדובר באירוע טרור על רקע לאומני.
המחבל, שוהה בלתי חוקי בן 19 מהכפר בית פוקא שליד שכם, ניסה להימלט אך נעצר. הוא הגיע לזירה מצויד בנשק מאולתר שהורכב ככל הנראה בשטחים, ובמברג באמצעותו דקר מספר עוברי אורח. הפלשתינים מדווחים כי זמן קצר לאחר הפיגוע , כוחות צה"ל פשטו על בית המחבל.
הפצועים באירוע הם גבר ואישה כבני 50 המוגדרים במצב קל, אישה כבת 30 הסובלת מפצעי ירי בגפיים התחתונות, גבר כבן 40 הסובל מפצע דקירה בפלג גופו העליון וגבר נוסף שנפצע באורח קל. שני פצועים נוספים פונו לאחר שלקו בחרדה. בנוסף, פונה גבר כבן 30 לאחר שנחבל בראשו במהלך האירוע. פצוע נוסף במצב קל נפגע כתוצאה מטעות בזיהוי. כל הנפגעים פונו לבית החולים בלינסון בעיר.

זירת הפיגוע בפתח תקווה
אירוע חריג התרחש במהלך הפיגוע, כאשר בזמן הבהלה בעוד רבים מנסים לאתר את המחבל כדי לעצור את מסע הטרור שלו, טעו הנוכחים בזיהוי והיכו עובר אורח. חובש איחוד הצלה זאב טפר שנכח במקום, סיפר: "טיפלתי באדם שהוכה על ידי עוברי אורח שחשדו בו שהוא המחבל. האיש שהוכה צעק 'אני רדפתי אחרי המחבל. אני לא המחבל. אם אני אמות, תדעו שהגנתי על עם ישראל'".

ראש עיריית פתח תקווה, איציק ברוורמן בזירת הפיגוע // צילום: דוברות עיריית פתח תקווה
גל דובר, פאראמדיק מתנדב באיחוד הצלה, סיפר: "תוך כדי שהענקתי טיפול רפואי ראשוני לנפגעת מירי בגפיים נמסר לנו ממוקד 1221 של איחוד הצלה על נפגעים נוספים ברחוב סמוך. לאחר סיום הטיפול בנפגעת בזירה הראשונה נגשתי לזירה הנוספת שם הענקנו טיפול רפואי ראשוני לפצוע קל מדקירה וחבלה בראשו. מתנדבים נוספים של איחוד הצלה העניקו סיוע רפואי ראשוני לנפגעים נוספים חלקם נפגעי חרדה עקב אופי האירוע".
אבי אסף, בן 40 מפתח תקוה, עבד בפינוי אשפה בזמן הפיגוע, כשלפתע שמע צעקות "מחבל מחבל". אסף מספר על רגעי החרדה ועל ההשתלטות שלו על המחבל: "אני עצרתי את המחבל. שמעתי שצועקים, ראיתי אותו ואז רדפתי אחריו אבל לא היה לי כלום ביד. לו היה נשק. היה לי ברור שאני חייב לעצור אותו ושלא יפצע עוד אנשים. הוא נכנס לחנות כלי תפירה, תפס שני מברגים ואז הוא ניסה לתקוף אותי. התנפלתי עליו ונפצעתי באוזן ובצוואר, הרגשתי שיורד לי דם רק אחרי כמה דקות, לא נלחצתי, לא חשבתי על כלום. בהמשך נכנסו עוד אנשים לחנות, הסתערו עליו והכניעו אותו, הוא נפל לרצפה ואז המשטרה באה".
השתתף בהכנת הידיעה: דניאל סיריוטי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו