"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מדענים יצרו עובר חזיר עם תאים אנושיים

לצד השאלות האתיות המתבקשות, הצליחו מדענים מקליפורניה לשלב תאים אנושיים בעובר של חזיר • "המחקר יאפשר לנו לפתח איברים להשתלה בבני אדם שיפותחו בגוף של חזיר"

,עודכן
התאים האנושיים לא נדחו על ידי העובר. עובר החזיר-אנושי // צילום: אי.פי // התאים האנושיים לא נדחו על ידי העובר. עובר החזיר-אנושי // צילום: אי.פי

מדע בידיוני הופך למדע מציל חיים: לראשונה, חוקרים הצליחו ליצור עוברים שנוצרו מתאים גנטיים של בני אדם ושל חזירים, כך פרסם אתמול (חמישי) כתב העת המדעי האמריקני סל. מדובר בצעד משמעותי בהתקדמות המחקר שמבקש לפתח איברים אנושיים בחיות, שיושתלו מאוחר יותר בבני אדם הזקוקים לכך.

"מדובר בצעד ראשון אך משמעותי", ציין חואן קרלוס בלמונטה, אחד החוקרים במכון סאלק לחקר ביולוגיה שבקליפורניה, "המטרה הסופית היא לגדל רקמות אנושיות ואיברים כמו לב, לבלב וכבד בגופם של בעלי חיים כמו חזירים (בעלי רקמות דומות, דבר המפחית את הסיכויים לדחיית הגוף את האיברים המושתלים), אך אנחנו עדיין רחוקים מזה". בלמונטה הסביר כי הניסוי בוצע על כ-1,500 עוברים של חזירים במשך ארבע שנים.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

המדענים השתילו תאים מרקמות אנושיות, היכולים להפוך לכל רקמה, כולל רקמות של עוברי חזיר הנישאים ברחמן של חזירות. התאים האנושיים לא נדחו על ידי העוברים, שכן אלו הושתלו בתאי החזיר אחרי חמישה ימי התפתחות. החוקרים הניחו לעוברים להתפתח במשך ארבע שבועות, שכן על המחקר חלים מגבלות מחמירות שאינן מאפשרות לעוברים לפתח רקמות שרירים.

תאים אנושיים מושתלים בעובר החזיר // צילום: אי.פי

המגבלות החלות על המחקר לא אפשרו לניסוי להגיע למטרה הסופית שלו – הולדת חזרזירים הנושאים מאפיינים אנושיים. הנושא השנוי במחלוקת מעורר שאלות אתיות רבות – במסגרת העבודה על המחקר המדובר, החוקרים מציינים כי התאים האנושיים שהושתלו חלשים.

ברוס וויטלאו, פרופסור לביוטכנולוגיה באוניברסיטת אדינבורג שבבריטניה, מעריך כי הניסוי על עוברי החזיר האנושיים הם "מהפכניים", שכן "הם פותחים את הדרך להתקדמות חשובה" בתחום הרפואה. המחקר גם יסייע להבין את התפתחותם של מיני מחלות, כך מעריך דרין גריפים, פרופסור לגנטיקה באוניברסיטת קנט, שציין את חשיבות "השקיפות של המחקרים הבאים שיערכו על מנת לאפשר דיון ציבורי בנושא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר