בשיתוף ברק רום
תארו לעצמכם אולם מרווח עם פרקט מראות לאורח הקיר, מוזיקה קצבית וקבוצת מתאמנים, נשים וגברים ספק רוקדים ספק מתעמלים ולכל אחד מהם ביד - סכין. לא, זו לא סצנה מסרט אמנויות לחימה. ברוכים הבאים לאימון של טל מסילתי.
מסילתי, מאמנת כושר בעלת ניסיון של 13 שנה, מעידה על עצמה בתור אחת שתמיד חלמה לעסוק בספורט: “התחלתי להתעמל מגיל צעיר. במשך שבע שנים רקדתי ג’ז באופן קבוע. אף פעם לא קרה שלי שלא רציתי ללכת לאימון. שיעורי ג’ז עבורי היום כמו חמצן, אפשרות לברוח מהשגרה ולהתמוסס בתוך הקצב”.
מסילתי, נשואה לדני + 3, התחתנה מאד מוקדם, כבר בגיל 18.5. “מצאתי את עצמי עם שתי ילדות קטנות על הידיים, כמובן שלא הייתה לי שום אפשרות ללכת ללמוד, ואז נולדה לי בת שלישית וכבר הייתי בטוחה שלעולם לא אחזור להתאמן, עד שיום אחד אבא שלי ואחי עשו לי הפתעה ושילמו לי על לימודי המאמנים בסטודיו B בתל אביב”.
בדיוק כמו החמצן סוף סוף מגיע לריאות של בן אדם שטובע, כך הספורט חזר לחייה של מסילתי. “זה פשוט הציל אותי”, ממשיכה מסילתי. “לא הייתה אף השתלמות שלא עשיתי. אף שיטה חדשה שלא למדתי. הייתי מוכנה לעסוק בזה עוד ועוד. הסיום הקורס התחלתי גם ללמד. במשך שנים לימדתי זומבה ושיעורי חיטוב ועיצוב במקומות שונים במרכז הארץ. שמחתי שזה המקצוע שלי, שסוף סוף אני מגשימה את חלום חיי.”
לפני שבעה חודשים היא הבינה ששוב הגיע זמן למשהו חדש והחלה ללמוד Aiki Jujitsu אצל הסנסיי הגדול אייל גולדשטיין. אומנות לחימה זו כוללת גם עבודה עם סכין - TANTO. ספק ריקוד פראי, ספק הגנה עצמית. מסילתי לא רק התחברה לשיטה, היא החליטה לשלב אותה באימונים שלה בקאנטרי מרגנית וסטודיו עוז מורג, שם היא מלמדת בימים אלה.
“כמובן, אני לא מתיימרת ללמד TANTO בעצמי, כי מדובר באומנות לחימה מורכבת, אבל החלטתי שאם אכניס אלמנטים המשלבים סכין למערך האימון, זה יגרום לו להיראות מעניין יותר. נכון להיום מתאמנים אצלי גם נשים וגם גברים ואני חייבת להגיד, שאף אחד לא יוצא מהשיעור עם חולצה יבשה. המאמץ הוא מטורף כי במהלך 45 של אימון כולם מספיקים לשלב פעילות אירובית עם פעילות אנארובית. קפיצות ותנועות ריקוד מתחלפות בהרמת משקולות, משם עוברים לתנועות המדמות דקירות עם סכין, בחזרה לכפיפות בטן וחוזר חלילה”.
עבודה עם סכין במהלך האימון, לטענתה, לא רק משפרת קואורדינציה ומפעילה את השרירים בכל הגוף, אלא גם מוסיפה בטחון עצמי, מה שחשוב לא מעט לנשים המתעמלות. “אם חלילה יקרה מצב שאחת המתעמלות שלי תצטרך להגן על עצמה בסמטה חשוכה ותדע ליישם בזמן אמת אלמנטים מהשיעורים שלי, לכן אני מתעקשת להכניס עוד ועוד אלמנטים של TANTO לאימונים שלי”.
בהיותה ספורטאית מחוננת, מסילתי, אמא לשלוש, לא רק מוצאת זמן, אלא מקפידה להתאמן לפחות פעמיים בשבוע אצל הסנסיי גולדשטיין: “כל תנועה חדשה שאני לומדת ומיישמת אצל אייל, אני מעבירה גם לתלמידים שלי. כך כולנו מרוויחים - אני מלמדת אותם והם משקפים לי את היכולות שלי כמורה וכספורטאית. הקשר ההדדי הזה מאד חשוב בעיני כי הוא גורם לי להיות מאמנת ותלמידה טובה יותר. חלום שלי בשלב זה, כמובן, להגיע לכמה שיותר מתאמנים פוטנציאליים וגם להתחיל להכשיר מדריכים אחרים לעבוד בשיטה שלי.”
בקרו את טל בדף הפייסבוק שלה
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

