מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, העביר לח"כ קארין אלהרר, המכהנת כיו"ר ועדת ביקורת המדינה, את הפרק בדו"ח על "צוק איתן" שעוסק בתפקוד הקבינט במהלך המבצע הצבאי בעזה.
ועדת המשנה של הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת תתכנס מחר כדי להכריע אם דו"ח מבקר המדינה על צוק איתן יפורסם במלואו לציבור, או שיוטל חיסיון על חלקו או שכל הדו"ח ייגנז. הוועדה תקיים כמה דיונים בסוגיה זו.
חברי ועדת המשנה יהיו היחידים שיקבלו לידיהם ויקראו את כל ארבעת פרקי הדו"ח, שיעסקו גם באיום המנהרות, בתפקוד צה"ל ובמימד הבינלאומי.
יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), אמרה אתמול כי "אחרי שקראתי אחד מארבעת הפרקים, העוסק בתפקוד הקבינט במהלך המבצע, אין לי ספק שיש להתיר את פרסומו. אין בו שום סודות שפרסומם עלול לפגוע בביטחון המדינה".
ועדת המשנה כוללת עוד ארבעה חברי כנסת: יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), ח"כ יעקב מרגי (ש"ס), ח"כ מירב בן־ארי (כולנו) וח"כ איל בן־ראובן (מחנ"צ).

הפצצה בעזה במהלך צוק איתן // צילום: רויטרס
ח"כ בן־ראובן, בעל הניסיון הביטחוני הרב ביותר בוועדת המשנה בתוקף היותו אלוף במילואים (במלחמת לבנון השנייה הוא היה מפקד החזית הצפונית וסגנו של אלוף פיקוד צפון אודי אדם), אמר אמש כי "אקרא בצורה מדוקדקת כל מילה, בטרם אחליט אם יש להתיר את פרסומו. מתוך ניסיוני, השיקולים הם מאוד ענייניים - למרות שמדובר באנשים פוליטיים".
ח"כ מרגי אמר כי "אם לא עלול להיגרם נזק לביטחון המדינה, זו תהיה עוולה לא לפרסמו". ח"כ בן־ארי ציינה כי "אני חברה בוועדת המשנה כמעט שנתיים ויכולה להעיד שכל הדיונים וההחלטות היו לגופו של עניין".
משפחתו של סגן הדר גולדין ז"ל, קראה אמש לפרסם את הדו"ח. לדברי המשפחה, "כבר שנתיים וחצי שממשלת ישראל מפקירה את הדר ואורון בעזה".
בהכנת הידיעה השתתפו מתי טוכפלד ונצחיה יעקב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו