"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"בני דומה לאנס ממנו נכנסתי להריון"
קורבנות אונס שהרו לתוקפיהן משתפות בתחושות על ההחלטה החשובה בחייהן - ללדת את בן האנס או להפיל
"מה ששבר אותי באמת זו ההפלה", סיפרה אחת הנשים // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן // "מה ששבר אותי באמת זו ההפלה", סיפרה אחת הנשים // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן

"בני דומה לאנס ממנו נכנסתי להריון"

קורבנות אונס שהרו לתוקפיהן משתפות בתחושות על ההחלטה החשובה בחייהן - ללדת את בן האנס או להפיל

מערכת היום
, עודכן

קורבנות אונס שילדו את ילדי האנסים מהם נכנסו להריון חושפות את תחושותיהן והחלטותיהן בווידויים עוצמתיים. חלק מהן, בהן גם נשים שהיו צעירות מאוד כשנאנסו והרו, העדיפו לעבור הפלה, חלקן בתחושה שעשו את הדבר הנכון, וחלקן עם תחושת חרטה. אחרות סיפרו כי המשיכו בהריון וילדו והן חשות בטוב עם ההחלטה. אצל חלק מהנשים, ההחלטה נעשתה עבורן לאחר שהפילו בלית ברירה.

"נכנסתי להריון בגיל 13 על ידי אדם שאנס אותי ועברתי הפלה. זו הפעם הראשונה שאני מספרת את זה למישהו", חשפה אחת הנשים. אישה אחרת הודתה, "עברתי היום הפלה ואני לא יכולה להיות שמחה יותר. גיליתי לפני כשבוע שהריתי לאדם שאנס אותי".

אישה נוספת סיפרה על הטראומה שלה ואמרה: "נאנסתי לפני 5 שנים, הריתי והפלתי את התינוק. כמה שנים מאוחר יותר קיימתי יחסי מין בפעם הראשונה בחיי, והחשבתי זאת כאילו החבר שלי היה הראשון שלי, ולא האנס".

"עברתי היום הפלה ולא הייתי יכולה להיות שמחה יותר", סיפרה אחת הנשים // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן
"עברתי היום הפלה ולא הייתי יכולה להיות שמחה יותר", סיפרה אחת הנשים // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן

"עברתי היום הפלה ולא הייתי יכולה להיות שמחה יותר", סיפרה אחת הנשים // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן

אישה אחרת סיפרה בעצב כי דווקא ההפלה גרמה לה לחוש רע יותר מאשר האונס שהביא להריון. "הייתי הרוסה מהאונס, אבל מה ששבר אותי באמת זו ההפלה". נשים אחרות סיפרו שהחליטו לא להפיל את ילדיהם וכי הן שמחות על ההחלטה. אך עבור אישה אחת, בנה הוא תזכורת יומיומית לאנס שלה. "נאנסתי בגיל 17 ונכנסתי להריון מהאנס שלי. בני נראה כמו האנס שלי וזה מפחיד אותי", אמרה האם.

"חבריי הפנו לי את גבם" // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן
"חבריי הפנו לי את גבם" // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן

"חבריי הפנו לי את גבם" // צילום (אילוסטרציה): עמי שומן

נשים אחרות סיפרו כי הן לעולם לא יסכימו להרות לאנס, לא משנה כמה לחץ ירגישו מכיוון המשפחה והסביבה הקרובה להן. "כל חבריי הפנו לי את גבם לאחר שהחלטתי להפיל את הילד, בעקבות אונס שעברתי בגיל 14. אבל אני ממש לא מתחרטת", סיפרה אחת הנשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...