רה"מ: "ההדלפות מהשיחות עם מוזס - קמפיין להטעיית הציבור"

נתניהו התייחס בישיבת שרי הליכוד לפרשת 2000 - שבמרכזה השיחות עם מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס • "הדלפות מגמתיות שנועדו להטעות את הציבור ולעוות את התמונה האמיתית" • "חוזר ואומר לחברינו באופוזיציה - אל תמהרו עם החגיגות" • הבוקר: מוזס נחקר במשטרה

רה"מ נתניהו // צילום: מירי צחי // רה"מ נתניהו // צילום: מירי צחי ,
רה"מ נתניהו // צילום: מירי צחי // רה"מ נתניהו // צילום: מירי צחי

רה"מ נתניהו הגיב הבוקר (ראשון) לפרשת השיחות עם מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס ואמר כי ההדלפות מהשיחות הן חלק מקמפיין שמאל להפלת הממשלה בראשותו.

נתניהו אמר את הדברים במהלך ישיבת שרי הליכוד. לדבריו, "מטבע הדברים, אני לא יכול להיכנס לגופם של דברים. מה שאני יכול לומר לכם זה שיש קמפיין של הדלפות מגמתיות שנועדו להטעות את הציבור ולעוות את התמונה האמיתית כאילו היו כאן עבירות שלא היו והדברים הללו יתבררו בהמשך. לכן כמו שאמרתי ואתם כבר יודעים: לא יהיה כלום כי אין כלום. ראיתי את תהלוכות השמאל במוצ"ש. אני חוזר ואומר לחברינו באופוזיציה - אל תמהרו עם החגיגות. אנחנו נהיה פה ונמשיך להוביל את המדינה עוד שנים רבות".

בתוך כך, הבוקר הגיע מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס לחקירה נוספת במשרדי יחידת להב 433 בת"א. בהמשך השבוע צפוי להיחקר גם ראש הממשלה בנימין נתניהו במועד שטרם נקבע.

נוני מוזס בכניסה למשרדי לה"ב 433, הבוקר // צילום: קוקו

מלבד הפרסומים של חלקים נוספים מפגישתם של השניים, שבהם הועלו צעדים שונים לחיזוק מעמדו של נתניהו תוך כדי חיזוק "ידיעות אחרונות" והחלשת "ישראל היום", לפי חדשות 2 עולה משיחתם כי רה"מ ניסה לסייע למוזס למצוא קונה או שותף, ובין השאר ניסה לתווך בינו לבין אנשי עסקים מגרמניה. אמש מסרו מקורבי נתניהו לחדשות 2 כי לא היו לו כוונות ליישם ניסיונות מעין אלה; זאת בדומה לקו ההגנה שהציג נתניהו בפני החוקרים. 

לפי פרסומים שונים בתקשורת, קו ההגנה העיקרי של נתניהו הוא שבפגישה ובהקלטה רצה רק לאסוף הוכחות לכך שנוני מוזס סוחט אותו. בדיווחים הוצגו עמדות שונות - וסותרות - סביב השאלה אם השיחות בין רה"מ למוזס יניבו כתב אישום. לפי גירסה אחת, אם יתברר כי בעקבותיהן לא עשה נתניהו דבר כדי לממש את ההסכם, כביכול - לא יהיה כתב אישום. לפי גירסה אחרת, עצם ההצעה מצד מוזס כמוה כהצעה לשוחד, ואילו לגבי עמדת רה"מ - עדיין קיים ספק.

בהמשך ימסור היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את עמדתו הסופית, כשכרגע - לפי הדיווחים - הוא מתלבט אם מדובר בעבירות פליליות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר