מתה לאחר ניתוח קיסרי בשל רשלנות רפואית

פרנסס קפוסיני סבלה מאיבוד דם מאסיבי לאחר שהמנתחת הותירה שליה בגודל של כ-6 ס"מ בגופה • המנתחת עזבה את אנגליה ולא השתתפה בשימוע לאחר המקרה

מתה מרשלנות רפואית. פרנסס קפוסיני בת ה-30 // צילום: מתוך טוויטר // מתה מרשלנות רפואית. פרנסס קפוסיני בת ה-30 // צילום: מתוך טוויטר ,
מתה מרשלנות רפואית. פרנסס קפוסיני בת ה-30 // צילום: מתוך טוויטר // מתה מרשלנות רפואית. פרנסס קפוסיני בת ה-30 // צילום: מתוך טוויטר

רשלנות רפואית בבריטניה גרמה למוות של אישה לאחר לידה: פרנסס קפוסיני, מורה בבית ספר יסודי במחוז קנט שבאנגליה מתה לאחר הלידה, משום שאיבדה מחצית מדמה לאחר ניתוח קיסרי.

פרנסס, בת ה-30 הובהלה לבית החולים לאחר שהמנתחת הותירה בגופה פיסה בגודל של 6.35 ס"מ מהשליה שלה במהלך הניתוח הקיסרי. 

חברי הצוות הרפואי גילו את הטעות, והשיבו אותה אל חדר הניתוחים. פרנסס לא התעוררה, ומתה זמן קצר כתוצאה מדום לב.

 

עו"ד של אלאור אזריה תוקף: "פגישה באישון לילה? מדובר במעשה חמור אשר מזכיר מאפיה"ח"כ כבל מסר עדות במשטרה בפרשה "2000"הפורץ הישר - פרץ והסגיר עצמו במשטרה

המנתחת עזבה את אנגליה

המנתחת ד"ר וואי מיט, שביצעה את הניתוח הקיסרי והותירה את פיסת השליה בתוך גופה של פרנסס, לא השתתפה בשימוע שהתקיים בעקבות המקרה, ולא נקראה למסור עדותה מפני שעזבה את אנגליה.

ניל שלדון, המייצג את משפחת קפוסיני, טען כי הרופאים שהיו אחראים על הטיפול בפרנסס פעלו בניגוד להנחיות שרות הבריאות הלאומי לטיפול בשטף דם לאחר לידה.

לדבריו הסוג של הדימום ממנו סבלה בת ה-30 הוא תגובה לא חריגה אשר דורשת לא פחות משבעה אנשי צוות רפואי במקצועות שונים עם תפקידים שונים במקום, מספר שלטענת שלדון לא היה – אלא היו פחות אנשי צוות במקום.

עוד טען שלדון שהאם הייתה צריכה לקבל יותר משישה ליטרים של נוזל כדי לחפות על איבוד הדם שלה, כשבפועל היא קיבלה פחות מארבעה. החקירה במחוז קנט נמשכת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר