צפי: עלייה של 15 אג' לליטר במחירי הדלק
מחיר הדלק לחודש ינואר צפוי להתייקר ב-2.5% ממוצאי השבת הקרובה • תוספת של מעל ל-6 שקלים למיכל מלא בשירות עצמי

בשורה לא נעימה לנהגים: שנת 2017 צפויה להיפתח ברגל שמאל לנהגים בישראל ומחירי הדלק עלולים שוב לחצות את רף שישה השקלים. גורמים יודעי דבר בענף האנרגיה ציינו כי מחירי הדלק צפויים לזנק בתחילת ינואר ב-2.5 אחוזים, ומחירו של ליטר בנזין אוקטן 95 צפוי להתייקר בכ-15 אגורות לרמה של 6.11 שקלים בשירות עצמי.
בשירות מלא, יחד עם עמלת מתדלק של 19 אגורות לליטר, מחירו של ליטר בנזין צפוי לעלות לרמה של 6.30 שקלים. ההתייקרות צפויה להיכנס לתוקף במוצאי השבת בחצות - בלילה שבין שבת לראשון.
מדובר בהתייקרות תדלוק מיכל דלק מלא (40 ליטר) ב-6 שקלים. ההתייקרות באה לאחר שמחירי הבנזין הוזלו ב-7 אגורות לליטר בדצמבר. ההתייקרות נובעת מעלייה חדה של יותר מ-8% במחירי הנפט בעולם מסוג ברנט, שזינקו בסוף השבוע לרמת שיא של 55 דולרים לחבית נפט, לעומת 50.5 דולרים בסוף חודש נובמבר.
מנהל הדלק במשרד האנרגיה יפרסם ביום חמישי הקרוב את מחירי הדלק לחודש ינואר בהתאם לשינויים בשער הדולר ובמחיר הבנזין הבינלאומי באזור הים התיכון. המשך העלייה במחירי הנפט והבנזין בעולם יגרמו לעלייה חדה יותר במחירי הדלק ואילו היחלשות הדולר תמתן את ההתייקרות הצפויה במחירי הדלק. מרכיב המס במחיר הסופי לצרכן יישאר גבוה - 66% מהמחיר לצרכן שהם 3.91 שקלים לליטר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו