טעים אש

עם גבינה וצימוקים, פרג או תערובת אגוזים: סיגרים עם מליות מתוקות הם קינוח נפלא ומהיר הכנה • ויש גם מתכון למנה ראשונה

צילום: איתיאל ציון // עם מלית אגוזים. הברנדי מוסיף המון

האורחים החליטו להפתיע אתכם? אל תילחצו! סיגרים מתוקים יכולים להוות קינוח פשוט, מהיר הכנה וטעים להפליא. את הסיגרים המתוקים אנו מכירים בדרך כלל מטוגנים - הפעם החלטתי לאפות אותם ולגוון במליות.  

אפשר להכין את הסיגרים כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים ולאפות אותם כשהם כבר אצלכם, כך יהיה לכם קינוח חמים. את מה שיישאר אפשר לשמור בכלי אטום למשך 5-3 ימים נוספים.  

הסיגרים במתכונים שלפניכם עשויים מבצק פילו, שהוא עדין, פריך ודק מאוד, וממולאים במלית שתוכלו לבחור לפי טעמכם. למגוון המליות המתוקות צירפתי מתכון נוסף, למלית גבינה מלוחה ופלפלים, שאפשר למלא בה את הסיגרים ולהגיש כמנה ראשונה.        

עלי פילו אינם מכילים שומן, הם מתייבשים במהרה ונשברים - לכן כלל חשוב מאוד בעבודה עם עלי פילו הוא לעבוד במהירות.       

סיגרים 

החומרים (ל־15 יחידות): 

√ 10 עלי פילו מופשרים בגודל 30x40 ס"מ 

√ חמאה מומסת למריחה 

√ אבקת סוכר לקישוט (לסיגרים המתוקים) 

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 

מיישרים עלה פילו אחד על משטח העבודה לרוחב (כך שהצלע הארוכה פונה אליכם), מורחים עליו מעט חמאה מומסת ומניחים מעל עלה פילו נוסף.     

מזלפים פס מהמלית (ראו מתכונים בהמשך) לאורך הצלע הארוכה, בשליש התחתון שקרוב אליכם, ומגלגלים את העלים מהחלק התחתון ועד הסוף, כך שנוצר גליל צר וארוך. מעבירים את הסיגר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.   

חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנוספים.    

בעזרת סכין חדה וחלקה מחלקים כל סיגר ארוך ל־3 סיגרים, כך שנוצרים בסך הכל 15 סיגרים (אפשר גם לחתוך לחתיכות קטנות יותר).    

מורחים על הסיגרים מעט חמאה מומסת ואופים במשך 18-15 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. את הסיגרים המתוקים מפדרים במעט אבקת סוכר, ומגישים.

 

מלית גבינה וצימוקים

מלית עשירה של גבינה וצימוקים, בניחוח גרידת לימון. את גרידת הלימון אפשר גם להחליף בגרידת תפוז.   

החומרים:

√ 500 גרם גבינה כחושה 5% (כנען)

√ 15 גרם (1 כף גדושה) קורנפלור מנופה

√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

√ 2 כפות צימוקים בהירים

√ קליפה מגורדת מ־1/2 לימון (או מ־1/2 תפוז בינוני)

√ 1 כפית תמצית וניל 

√ 1 ביצה במידה L 

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את כל החומרים למעט הביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מייד לאחר מכן מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.      

מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 2 ס"מ.


עם מלית גבינה וצימוקים. בניחוח הדרים // צילום: איתיאל ציון

 

מלית אגוזים 

מלית שמבוססת על תערובת של אגוזי מלך ואגוזי לוז - מבחינתי זה שילוב מנצח. הברנדי מוסיף כאן המון. גם במתכון הזה אפשר להחליף את גרידת הלימון בגרידת תפוז.  

החומרים:

√ 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

√ 25 גרם חמאה 

√ 1 כפית תמצית וניל

√ קליפה מגוררת מ־1/2 לימון (או מ־1/2 תפוז בינוני) 

√ 175 גרם (3/4 1 כוסות) אגוזי מלך טחונים

√ 100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז טחונים

√ 75 מ"ל (1/4 כוס + 1 כף) ברנדי

בסיר קטן מרתיחים את החלב עם הסוכר. כשהסוכר נמס מוסיפים את החמאה, תמצית הווניל וגרידת הלימון או התפוז. ממשיכים לבשל עד לרתיחה ומנמיכים את האש. 

מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כ־2 דקות עד שהמלית מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי תוך כדי ערבוב. מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3-2 שעות, עד להתייצבות. מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 2 ס"מ.

 

מלית פרג

מלית שהיא מעט דחוסה ועסיסית, טעימה להפליא ומאוד נוחה לעבודה. 

החומרים:

√ 240 מ"ל (1 כוס) חלב

√ 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר 

√ 50 גרם חמאה

√ 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים 

√ 1 כף סולת 

√ 270 גרם (3 כוסות) פרג טחון טרי 

בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר והחמאה. מוסיפים את האגוזים והסולת ומביאים שוב לרתיחה. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הפרג בהדרגה, תוך כדי ערבוב תמידי, עד לקבלת תערובת אחידה.  

מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3-2 שעות, עד להתייצבות. 

מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 2 ס"מ.


עם מלית פרג. דחוסה ועסיסית  // צילום: איתיאל ציון

 

מלית גבינה מלוחה ופלפלים

מלית קלה ונוחה לעבודה, רעיון נפלא למילוי סיגרים המוגשים כמנה ראשונה. 

החומרים: 

√ 500 גרם גבינה כחושה 5% (כנען) מפוררת

√ 100 גרם גבינת פטה מפוררת 

√ 1 כף קורנפלור 

√ 1 ביצה במידה L 

√ 2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ

מערבבים בקערה את הגבינות עם הקורנפלור והביצה, מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים היטב. מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 2 ס"מ.

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר