"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הסעודים סגרו את ברז הנפט למצרים
הסיבה לקרע: אי־יישור קו של הנשיא א־סיסי עם האינטרסים הסעודיים בסוריה ובתימן • בריאד כועסים גם על שיתוף הפעולה בין קהיר למוסקבה, על חשבונם • המצרים ינסו בתגובה לסגור עיסקת נפט עם איראן - למורת רוחו של המלך הסעודי סלמאן
הנשיא א־סיסי והמלך סלמאן. הברית התערערה // צילום: אי.פי.אי // הנשיא א־סיסי והמלך סלמאן. הברית התערערה // צילום: אי.פי.אי

הסעודים סגרו את ברז הנפט למצרים

הסיבה לקרע: אי־יישור קו של הנשיא א־סיסי עם האינטרסים הסעודיים בסוריה ובתימן • בריאד כועסים גם על שיתוף הפעולה בין קהיר למוסקבה, על חשבונם • המצרים ינסו בתגובה לסגור עיסקת נפט עם איראן - למורת רוחו של המלך הסעודי סלמאן

אלי לאוןסוכנויות הידיעות
, עודכן

ערב הסעודית הודיעה למצרים כי היא מפסיקה לספק לה נפט. ההחלטה התרחשה על רקע משבר שהתפתח בחודשים האחרונים בין המדינות הנחשבות למנהיגות הציר הסוני בעולם הערבי ולבעלות ברית ותיקות.

הסעודים הפסיקו להעביר את הנפט בתחילת חודש אוקטובר, עקב תסכולם מהנשיא המצרי עבד אל־פתאח א־סיסי, שאינו מבצע רפורמות כלכליות, ומכיוון שאינו מיישר קו עם המדיניות הסעודית בתימן ובסוריה. קהיר, שחתמה בשנים האחרונות על עסקאות נשק עם מוסקבה, מעדיפה להישאר על הגדר כדי לא לפגוע באינטרסים הרוסיים בסוריה ובתימן, שמהווים גם אינטרסים של איראן, יריבתה המרכזית של סעודיה ובעלות בריתה במפרץ הפרסי.

לאחר שא־סיסי הדיח את הנשיא מורסי בקיץ 2013 ושנה לאחר מכן זכה בבחירות לנשיאות, סעודיה ומצרים חתמו על חבילת סיוע בסדר גודל של 23 מיליארד דולר, שבמסגרתה הסעודים התחייבו לספק למצרים נפט ומוצרים אחרים. כאשר המלך הסעודי סלמאן ביקר בחודש אפריל במצרים, הצדדים הסכימו על אספקה של 700 אלף טונות של מוצרי נפט מזוקק בכל חודש למשך חמש שנים כדי לסייע למצרים, המתמודדת עם משבר כלכלי קשה שעלול לדרדר שוב את המצב הפוליטי והחברתי במדינה. בתמורה לסיוע, מצרים הסכימה להעביר לסעודים שני איים, טיראן וסנפיר.

שר הנפט המצרי, טארק אל־מולא, אישר אתמול כי הסעודים סגרו את צינורות האספקה ללא הגבלת זמן. השר אל־מולא צפוי לצאת בקרוב לאיראן, שם ינסה לסגור עסקאות נפט שצפויות להכעיס עוד יותר את הסעודים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...