ביישוב נתיב העשרה, היושב על גבול גדר המערכת עם רצועת עזה, סערו הרוחות בסוף השבוע, לאחר שנודע לתושבים כי צה"ל שקל להוציא את החיילים המאבטחים את היישוב. במערכת הביטחון הבהירו כי לא היתה כל כוונה כזו.
בצה"ל הסבירו כי אמנם "כל העת נבחנים אופני הפעולה, תוך עדכון התושבים ובשיתוף מלא עם ראשי המועצות", אך הדגישו כי "אין כל שינוי בהיערכות הכוחות ביישובים".
החשש מצעד כזה נפוץ בנתיב העשרה והביא חלק מהתושבים ליזום פנייה בנושא למפקד אוגדת עזה ולמפקד החטיבה הצפונית. לדבריהם, היישוב רואה בחומרה את ההחלטה, ויש בכוונתו להילחם למען ביטחון התושבים.
בסוף השבוע עידכן ועד היישוב את התושבים שמפקד האוגדה שוכנע וביטל את ההחלטה. עם זאת, כאמור, בצה"ל טוענים כי לא היתה החלטה כזו.
ח"כ חיים ילין (יש עתיד), המתגורר בעוטף עזה, אמר כי "ההחלטה להוציא את חיילי צה"ל, כאשר המכשול התת־קרקעי טרם הושלם, נוגדת את ערכי הציונות וההתיישבות, ואני מברך על ביטולה".
יפעת בן שושן, תושבת נתיב העשרה, הוסיפה: "אני שמחה שמי שקיבל החלטה מיידית להוציא את חיילי ההגנה היישובית מנתיב העשרה, שבעיניי היא כל כך מוטעית, חזר בו ממנה באותה מהירות. לפני שנתיים עמדנו בסיטואציה דומה, רק שאז הוצאו החיילים אף שמקבלי ההחלטה ידעו על הימצאות מנהרות בשטחי העוטף".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
