גיל שרון // צילום: קוקו // גיל שרון // צילום: קוקו

נפתח המירוץ לתפקיד מנכ"ל הרכבת; במועמדים: גיל שרון

החברה עתידה בקרוב לבחור מועמד לתפקיד בעקבות פרישתו של המנכ"ל בחמש השנים האחרונות, בועז צפריר

מנכ"ל פלאפון לשעבר, גיל שרון, הגיש מועמדות לתפקיד מנכ"ל רכבת ישראל. החברה עתידה בקרוב לבחור מועמד לתפקיד בעקבות פרישתו של המנכ"ל בחמש השנים האחרונות, בועז צפריר. 

למכרז שפורסם באוגוסט ניגשו כ־50 מועמדים, פנימיים וחיצוניים, ולאחר סגירת המכרז החודש עתידה החברה לבחור כאמור את מחליפו של המנכ"ל הפורש, שסיים את תפקידו ערב חג הסוכות. גורמים ברכבת ציינו כי ייתכן שתיעשה פנייה לעוד מועמדים פוטנציאליים, למרות העובדה שהמכרז למעשה נסגר ויש כעשרה מועמדים הנחשבים בעלי סיכוי לאחר הסינון הראשוני. ברשימת האישים בעלי הסיכוי הגבוה לתפקיד נמצא גם נציב כבאות והצלה היוצא, שחר איילון (ניצב בדימוס במשטרת ישראל וסמפכ"ל לשעבר). 

בועז צפריר פרש סופית מהתפקיד בערב חג הסוכות, כמה חודשים לאחר שהודיע על כוונתו לסיים את התפקיד בתום קצת יותר מחמש שנים. את מקומו ממלא באופן זמני סמנכ"ל הצי הנייד ברכבת, בני לביא. ברכבת ציינו כי במהלך הקדנציה של צפריר זינק מספר הנוסעים ברכבת ב־70 אחוזים, מ־36 מיליון נוסעים בשנה ל־56 מיליון נוסעים, תוך שרמת הדיוק בזמני הרכבות התייצבה על 96 אחוזים. כמו כן, לדברי החברה, זו השנה השנייה ברציפות שהיא מציגה רווח נקי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...