"האירוע חייב ענישה חמורה"

הדיינים לא ספרו את תובע ההתאחדות והפחיתו 3 נקודות בפועל למכבי פ"ת • הפועל חיפה נענשה בקנס כספי בלבד • כל השחקנים המעורבים הורחקו • עמוס לוזון התפרץ בדיון: "מה זה פה, משפט דרייפוס-"

צילום: קובי אליהו // שמעוני (משמאל) ולנדאו. עונש כבד

בית הדין של ההתאחדות לכדורגל גזר אמש עונש כבד על מכבי פ"ת - הפחתה של 3 נקודות בפועל ממאזנה, בשל האירועים האלימים בסיום המשחק מול הפועל חיפה במחזור האחרון. עקב כך ירדה הקבוצה של הלוזונים אל מתחת לקו האדום למקום ה-14 עם 30 נקודות. הפועל ב"ש דילגה למקום ה-13 עם 33 נקודות. ביום שני ייפגשו שתי הקבוצות בווסרמיל למשחק הישרדות קריטי.

הפועל חיפה יצאה כמעט נקייה ונקנסה בסכום של 25 אלף שקלים, ללא הפחתת נקודות. סטפן דנקוביץ' ועלי חטיב מהפועל חיפה ודני פרדה ממכבי פ"ת הורחקו משלושה משחקים בפועל. גל אראל הורחק משני משחקים. עמי גניש, מאמן השוערים של מכבי פ"ת אשר נגח בעלי חטיב, הורחק לשנה וחצי מכל פעילות.

בהחלטתם קבעו הדיינים ישראל שמעוני וגיורא לנדאו: "לא בכדי מכבי פ"ת הורשעה בתקיפה בנסיבות מחמירות. ממלאי תפקידים שמחויבים לרף התנהגות גבוה יותר מאוהדים תקפו באופן חמור שחקן ששכב חסר ישע על הדשא. התקיפה הקשה של ממלאי תפקידים היא אירוע חסר תקדים שחייב עונש חמור במיוחד". הדיינים אף תקפו את תובע ההתאחדות, עו"ד שלום אבן עזרא, שדרש הפחתת נקודות לשתי הקבוצות: "בניגוד לעמדת התובע, אין סימטריה בין חומרת המעשים מצד שתי הקבוצות, הגם שהן הועמדו לדין על אותם סעיפים".

ללא קשר להחלטה, אין ספק שמדובר בעוד רגע שפל של הכדורגל הישראלי. רק מי שישב בדיון הארוך והצליח לקלוט את כל הערות הביניים, את סגנון הדיבור וחלק מעדויות המעורבים בפרשה, היה יכול להריח את הריקבון המבאיש שעלה מהחדר ושמשקף נאמנה את מה שכולנו מרגישים כבר שנים ארוכות - שהכדורגל של כולנו גוסס, אולי אפילו כבר מת.

בצהרי היום

הכל התחיל ב-14:00 בצהריים. עמוס לוזון הגיע בפורשה הלבנה שלו והחנה אותה כמובן בחניה כפולה, הכי קרוב שאפשר לדלת הכניסה הראשית של משרדי ההתאחדות. אפילו לאחיו, ראש ממשלת הכדורגל שלנו, אין מקום חניה כזה מקומבן.

עו"ד מורן מאירי, שייצג את מכבי פ"ת, כפר ברוב האישומים, עו"ד גולדברג של חיפה כפר בכולם. לאחר מכן גם גל אראל כפר באשמתו, דנקוביץ' הודה כי דחף את פרדה אך הכחיש כי היכה אותו. פרדה כפר בכל הסעיפים והכחיש ששלח אגרוף לפניו של אראל.

אחד הרגעים המוזרים יותר היה עדותו של השופט אסף קינן, שקטע חופשה באילת, שאליה שב מייד לאחר מכן. בהפועל חיפה קיוו והאמינו כי קינן, גם אם לא ראה את כל האירועים, ישתמש בעדויות של עוזריו ושל משקיף המשחק, שלא הגיעו לדיון בשל עובדה תמוהה לא פחות - חופשה בחו"ל. אלא שברגע האמת קינן נתקף שכחה וטען כי הוא לא זוכר את כל האירועים המשמעותיים, למשל את עדותו של מאמן הכושר החיפני אברי מונצ'ר, שאמר: "מה שבלט לי בתוך המהומה הזאת הוא הבעיטה של ממן בחטיב. הוא בעט בו כמו שבועטים בכדור. רצתי לראות אם הוא חי ואמרתי לקוון נחמיאס 'ראית את זה-' הוא ענה לי שיעדכן את אסף קינן. קינן אמר לי שהוא ירשום את זה". אלא שכידוע, האירוע הושמט מהדו"ח. וקינן? הוא לא זוכר כלום.

אכלו סרט מבושל

שתי הקבוצות הציגו סרטונים ערוכים של אותו אירוע. לעיתים היו אלו אותן תמונות בדיוק אלא שכל צד פירש אותן לפי רצונו, מה שגרם ללא מעט עצבים אצל עמוס לוזון, שהתפרץ כמה פעמים על עו"ד גולדברג. "סתום את הפה, ניפחו את האירוע הזה מעבר לכל פרופורציה. כל העריכה שלהם, הקלטת שלהם מבושלת שנייה אחר שנייה", ירה לוזון והמשיך: "צריך להרשיע את מי שעשה. בשום מקום לא ראינו בעיטה. אני זה שהגיע לבית החולים לבקר את עלי חטיב, דאגתי שהטיפול יהיה טוב, והם אמרו לי שאין לו שום פגיעה".

במהלך הדיון התפרצו איציק ועמוס לוזון לעבר אנשי חיפה והדיינים, שאף איימו להוציאם מהדיון. לאחר מכן הרוחות נרגעו אבל לכמה דקות, אז הגיע תורו של תובע ההתאחדות, שלום אבן עזרא, שהגיש את כתב האישום. גם התובע הוותיק הרגיש את הלחץ שהופעל עליו בתיק הזה. מצד אחד, יש את המקרה החמור וההבטחה של ההתאחדות לבער את האלימות. מצד שני, יש את הקבוצה של הלוזונים, שלפחות אחד מהם הוא מעסיקו הישיר בהתאחדות, ולמרות שהוא כבר לא נושא בתפקיד רשמי במכבי פ"ת, אין ספק שהוא לא רצה לראות אותה מאבדת נקודות בבית הדין.

סימני הלחץ ניכרו היטב באבן עזרא. בשלב הסיכומים הוא הטיל את הפצצה האמיתית, אבל רק כאשר נלחץ לפינה. זה התחיל כשהתובע אמר לדיינים כי הוא סבור שמתחייבת ענישה מחמירה מאוד: "צריך להוסיף את נופך האחריות של מכבי פ"ת על ממלאי התפקידים. אני חושב שצריך להפחית נקודות לשתי הקבוצות. השחקנים צריכים לקבל עונשים מרתיעים לא פחות משחקני הפועל ת"א. את גניש צריך להרחיק לצמיתות". לשמע דברים אלו נזעק עמוס לוזון: "מה קרה, שלום? יש פה משפט דרייפוס? אתה רוצה למצוא חן בעיני התקשורת-". פאנץ' מצחיק שסיכם יום עצוב.

* * *

מכבי פ"ת תערער, הפועל חיפה לא

"התקשורת שפכה את דמנו"

מכבי פ"ת קיבלה בצורה קשה את החלטת בית הדין, ותערער עליה לבית הדין העליון. "שפכו את דמנו בעיתונות, והדיינים הושפעו מכל האווירה וההתלהמות נגד מה שמכנים בתקשורת 'הלוזונים'. נגיש ערעור ונלך יותר רחוק אם צריך", אמר גורם במועדון. עמוס לוזון ניסה להישמע עדין יותר, אולי מתוך הבנה שלאחר שתקף את כולם, כולל הדיינים, הגיע הזמן להוריד פרופיל: "זה אבסורד שהפועל חיפה רק נקנסה, נגיש ערעור והכל יהיה בסדר. לא ניתן שיורידו אותנו ליגה בצורה כזאת".

בהפועל חיפה קיבלו את החלטת בית הדין בסיפוק רב. "הצדק יצא לאור", אמר המנכ"ל אפרים גבאי כששמע את גזר הדין. "אני חושב שגם הדיינים ראו את התמונות והבינו מה היה שם. לא סתם אמרנו שתמונה שווה אלף מילים". הבעלים יואב כץ אמר מארה"ב: "קצת חבל לי על הקנס. אנחנו נבלע את הגלולה המרה ונקום לבוקר חדש מחויכים".

רותם גרוסמן וליאב נחמני

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר