כל שנה מציב חג הפסח אתגר של ממש לתעשיית המזון: איך להכין את המוצרים האהובים והמוכרים ללא קמח? גם השנה עמלו ברשתות הגדולות על הכנת עוגות, עוגיות ומאפים כשרים, והתוצאה - שפע של מוצרים חדשים שטעמם לא רע בכלל. בין המוצרים הכשרים לפסח השנה אפשר למצוא פסטה בצורות שונות, תערובת להכנת לחמניות כשרות, עוגות, לחמניות, פיתות ואפילו לאפות. ברוב המקרים מדובר במוצרים יקרים יותר מהגירסה המקורית. לפי נתונים של מותג האפייה פילסברי, שוק הלחמניות הכשרות לפסח, שמתרכז בשבועיים בלבד בכל שנה, מגלגל לא פחות מ-15 מיליון שקלים. השנה אף צופים כי היקף השוק יגדל לכדי 16.5 מיליון שקלים. כ-80 אחוזים מייצור הלחמים הכשרים מיועד לשוק המוסדי ולמסעדות המציעות אוכל כשר במהלך החג, 10 אחוזים נוספים מיועדים למכירה ברשתות השיווק, והיתר מיועד לייצוא למדינות אירופה וארה"ב, שבהן קהילות שומרות כשרות. "כ-45 אחוזים מהאוכלוסייה בישראל מקפידה על צריכת מזון כשר במשך השנה", מסביר מנהל השיווק של ג'נרל מילס (פילסברי), ברי שן, "עם זאת, כ-65 אחוזים מאלה המגדירים עצמם חילונים אינם אוכלים חמץ בפסח, ודורשים מהשוק להציע חלופות מתאימות. "מרבית המאפיות והקונדיטוריות סוגרות שעריהן, רוב המסעדות אינן מציעות את המגוון הקבוע בתפריט שלהן ואפשרויות ההכנה של המנות הקבועות בבית מצטמצמות מאוד. לאלה שאינם יכולים להסתדר שבוע-שבועיים ללא לחמניות, עוגות ועוגיות, מציעים מותגי האפייה הכשרים קולקציה מיוחדת לחג". עם החידושים של פילסברי השנה נמנית תערובת להכנת עוגת שוקולד כשרה לפסח העשויה מקמח מצה במחיר 16.99-14.99 שקלים ל-560 גרם. גם אסם השיקה השנה מגוון מוצרים חדשים המיועדים להכנה עצמית, למשל תערובת להכנת לחמניות מקמח מצה. כל שצריך לעשות הוא להוסיף ביצים לתערובת המוכנה, ליצור כדורים ולהכניס לתנור. מחיר התערובת הוא 9.5-8.5 שקלים, והיא מספיקה להכנת כעשר לחמניות. "לפי נתונים שלנו, 85 אחוזים מהיהודים קונים בחג מוצרי מזון כשרים לפסח, ולכן אנחנו מקפידים להציע מוצרים מגוונים, ובהם מוצרים הנצרכים ביום-יום ומוצרים מיוחדים לחג", מסבירה איילת אורן, מנהלת שיווק בחטיבה הקולינרית של אסם. למי שבכל זאת מעדיף להכין הכל בבית, ממליץ השף והבעלים של המעדנייה של גולדשטיין, אלרן גולדשטיין, להתייחס לחג כאל עניין מאתגר. "אפשר לקחת כמעט כל מתכון ולתרגם אותו למוצר כשר לפסח בשינויים קלים. כך, למשל, אם בימים רגילים מכינים עוגה המכילה כוס קמח, היחס בפסח צריך להיות שליש כוס קמח תפוחי אדמה, שליש כוס קמח תירס ושליש כוס קמח מצה. כדאי לטחון אותם במעבד מזון כדי ליצור תערובת אחידה".