לסיום הטוב של שלוש שעות מתח בנתב"ג מעט לאחר חצות בלילה שבין חמישי לשישי, שבהן נאלץ מטוס אל על לבצע נחיתת חירום, אחראי קברניט אל על יובל קורן.
טיסה LY2653 של המותג המוזל "UP", שבבעלות אל על, המריאה לקייב שבאוקראינה בחמישי לפנות ערב כמתוכנן כשעליה 182 נוסעים. אולם מייד לאחר ההמראה הופיע חיווי שהראה כי גלגל אחד מתוך השלושה נשאר לא מקופל. "עשינו את כל הפעולות הנדרשות כדי לטפל במצב", מספר קורן, "מכיוון שיצאנו מנתב"ג, היה ברור לי שחוזרים לנחיתה בנתב"ג. היה צורך לרוקן דלק לקראת הנחיתה".
היה צורך בריקון הדלק
המטוס, בואינג 737, אינו מצויד במנגנון לריקון הדלק, כמו במטוסים גדולים יותר, ולכן היה צורך להמשיך לטוס ו"לשרוף" דלק. "עידכנתי את הנוסעים ואת הצוות בכל המידע שהיה בידיי", מספר הקברניט, "אמרתי להם שלאחר ההמראה הופיע החיווי, שאנחנו בודקים את הסיבה, שלא נוכל להמשיך לקייב ושאמשיך לעדכן בפרטים".
המטוס חג מעל הים התיכון ועשה סיבובים גם מעל המדינה, עד לשומרון, עד שרמת הדלק במיכלים היתה סבירה לנחיתת חירום.
"חצי שעה לפני הנחיתה הודעתי לנוסעים שהנחיתה קרובה ושהצוות יכין אותם לקראתה", מתאר קורן, "היתה התרגשות גדולה. הצוות במטוס הכין את הנוסעים לנחיתה בצורה מקצועית וטובה".
צוותי ההצלה היו בכוננות
כל אותה העת הפעילות בנתב"ג נמשכה כרגיל. עשרות אמבולנסים וצוותי כיבוי של הנמל ומיישובי הסביבה הגיעו לאזור מסלול הנחיתה, ובשעה 00:05 נראו אורות המטוס המתקרב לנחיתה.
על המרפסת בקומה השלישית של טרמינל 1 וגם במדרכה ליד כביש הגישה לקומת היוצאים נעמדו עשרות סקרנים, ששמעו על התקלה ובאו לראות את הנחיתה הדרמטית. בחשיכה היה קצת קשה לראות את המטוס, אבל הנחיתה היתה רכה והסתיימה ללא תקלות. "לשמחתי, הנחיתה עברה בשלום, בצורה הטובה ביותר", סיכם הקברניט.
הנוסעים נשארו לשבת במטוס בקצה המסלול עוד כחצי שעה ולאחר מכן הועברו לטרמינל, שם המתינו באזור הדיוטי פרי למטוס חלופי. בשעה 04:00 לפנות בוקר המריאו ליעדם המקורי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו