בנמל התעופה בן גוריון הוכרז הערב (חמישי) מצב חירום 2 בעקבות מטוס שהמריא מישראל ועליו 182 נוסעים, ושב על עקבותיו לנחיתת חירום מעט אחרי חצות. למרבה המזל, ולאחר דרמה של כשעתיים, המטוס נחת בשלום. מרשות שדות התעופה נמסר כי לאחר המראת המטוס נמצאו על מסלול ההמראה חלקי צמיג שנבדקים עכשיו על ידי החברה. טיסה חלופית לקייב תמריא בשעה 4:30.
מדובר במטוס אל על בטיסת UP לקייב. מהחברה נמסר כי הגלגלים לא התקפלו כראוי לאחר ההמראה, וככל הנראה ישנה תקלה בגלגל ראשי קדמי. המטוס ביצע המתנה באוויר על מנת לרוקן דלק ולהתכונן לנחיתה בטוחה.
צוותי כיבוי והצלה וכן אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ של מד"א נערכו במקום. לפי דיווח שהגיע למגדל הפיקוח, על המטוס ישנם כעשרה נפגעי חרדה. עוד דווח כי כל ההמראות והנחיתות נעצרו לקראת נחיתת המטוס, ויחודשו בהדרגה.
מטוס אל על (מסומן באדום) מבצע סיבובים בשמי השומרון ועד לים // צילום מסך מתוך אתר flightradar24
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו