ימי קדם

האם היינות של יקב אסף יהיו מהנים בתל אביב כמו בכפר היין קדם שברמת הגולן?

צילום: דיוויד סילברמן // האחים לבית קדם. מתחם תיירות ו־60 דונם של כרמים

בקיץ 2012 עבר יקב אסף ממושב קדמת צבי אל כפר היין קדם, מתחם תיירות שנבנה סביב מבנה סורי משופץ וכולל, נוסף על היקב, גם בית קפה ובקתות אירוח. היקב המשפחתי, המנוהל על ידי הכורם והיינן אסף קדם ובנו אורן, נוסד בשנת 1997 ובבעלותו 60 דונם של כרמים ברמת הגולן, שבהם גדלים, לצד הקברנה סוביניון המתבקש, כמה זנים פחות נפוצים. 

כפר היין קדם הפך לאחת התחנות החביבות עלי בדרך לצפון רמת הגולן, אבל לשם שינוי, החלטתי לטעום את היינות שלו בתל אביב ולברר אם הקסם עובד גם מחוץ ליקב. 

התשובה, יש לומר, לא היתה חד־משמעית. יינות מעניינים יש. ייננות אישית ואיכותית יש. מה שחסר לי הוא הנכונות ללכת עד הסוף ולעשות יינות יוצאי דופן באמת. אני חושב שאנחנו כבר מוכנים לזה.  

אסף, פינו גרי 2015

פינו גרי הוא זן לבן עתיק, מוטציה של פינו נואר, שנולד ככל הנראה בצפון צרפת והמשיך משם למדינות רבות ברחבי אירופה, שבהן עושים ממנו יינות בסגנונות שונים. לפינו גרי של אסף, שנעשה לראשונה בבציר 2014, יש ריחות נקיים של הדרים, פירות לבנים, פרחים, פירות טרופיים ומעט מינרלים, המבנה שלו מלא ורך, החמיצות מתונה, והסיומת חמצמצה ומרעננת. המחיר: כ־95 שקלים. 

אסף, זינפנדל ורוד 2015 

באיטליה, ארץ מוצאו של הזינפנדל, קוראים לו פרימיטיבו. בארה"ב, שאליה הגיע במאה ה־19, עושים ממנו לא מעט יינות אדומים ויינות רוזה שמכונים זינפנדל לבן. 

ליין יש צבע ורדרד וריחות של פירות יער טריים, פירות בוסר, הדרים, תבלינים ונגיעה פרחונית שמזכירה את אחיו הלבן. המבנה העשיר שלו נתמך בחמיצות נהדרת, והסיומת ארוכה ומהנה. המחיר: כ־85 שקלים. 

אסף, ארבע עונות, פינוטאז' 2012

מהכלאה בין הפינו נואר מבורגון לבין זן פחות מוכר בשם סינסו מדרום צרפת, נולד בשנות השלושים של המאה הקודמת זן חדש. קראו לו פינוטאז' והוא הצליח להגיע גם לכרמים בישראל. שהות של 15 חודשים בחביות תרמה ליין, שמכיל גם סירה, קברנה סוביניון וקברנה פרנק. יש לו ניחוחות עץ קלוי וקפה, שמשתלבים יפה בריחות של פירות יבשים, פירות בשלים, טבק ותבלינים. בפה מתגלה יין רך בעל טעמי פרי בשל וסיומת מרירה. המחיר: כ־110 שקלים. 

אסף, רזרב, קברנה סוביניון 2011

היין מכיל גם מעט ענבי קברנה פרנק ונעשה מענבי שתי חלקות, שכל אחת מהן תורמת לו אופי משלה. התוצאה לא מושלמת אבל די מעניינת, בעיקר אחרי כמה דקות בכוס, כשהיין מתחיל להתאוורר ולשחרר ריחות נעימים של עשבי תיבול רעננים ופירות שחורים בשלים. המגע עם החך קצת פחות מהנה, החמיצות המתונה לא תומכת בטעמים הבשלים, והסיומת אגרסיבית ולא מלוטשת. המחיר: כ־135 שקלים. 

אסף, שיראז קיסריה רזרב 2012

אף על פי שהוא לא מאוד נקי, כדאי להשקיע בו כמה דקות של אוורור, כי אחרי הכל מדובר ביופי של יין. הוא התיישן כשנתיים בחביות, ויש לו ריחות של פירות אדומים בשלים במידה, פירות יבשים, קפה ותבלינים מתוקים. המרקם שלו נעים, הטעמים מאוזנים, והסיומת החמצמצה, הקלויה והמתובלת היא המשך ישיר והרמוני של כל מה שקרה לפניה. המחיר: כ־145 שקלים. 

אסף, מויסה, קברנה סוביניון 2011

מויסה, שנקרא על שמה של אדמת הבזלת הייחודית שבה נטוע הכרם, מיוצר רק בשנות בציר יוצאות דופן באיכותן, לדעתם של הייננים. היין, שהתיישן שנתיים בחביות עץ, הוא בעל אופי ברור: כהה ומעושן עד כדי חריכה, עם רמזים לריחות פרי יבש, עשבי תיבול, טבק וריחות חווה. המבנה שלו מוצק, הטעמים בשלים, והסיומת ארוכה, מתקתקה ומורכבת. יין שימצא חן בעיני חובבי הפורט והסיגרים. המחיר: כ־250 שקלים. 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר