"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לשמוע שירים של פעם
"רדיו נוסטלגיה" הוא רדיו אינטרנטי המשדר 24 שעות ביממה שירי אולדיז ישראליים - מאסתר עופרים ועד שלישיית גשר הירקון • "אנחנו בודקים אפשרות להעלות את התחנה לשידור ברדיו הרגיל", אומר העורך דיוויד סלע

לשמוע שירים של פעם

"רדיו נוסטלגיה" הוא רדיו אינטרנטי המשדר 24 שעות ביממה שירי אולדיז ישראליים - מאסתר עופרים ועד שלישיית גשר הירקון • "אנחנו בודקים אפשרות להעלות את התחנה לשידור ברדיו הרגיל", אומר העורך דיוויד סלע

בועז גולדברג
, עודכן

למושג "שימור המורשת היהודית" נולד מושג אח שהופך להיות רלוונטי יותר ויותר בעידן הגלובלי של המאה ה-21: "שימור המורשת הישראלית".

זה החל לחלחל כבר באמצע שנות ה-90 עם הספר שובה הלב "איפה היינו ומה עשינו" בעריכת אמנון דנקנר ודוד טרטקובר, אבל מאז החלה רשת האינטרנט להיטוות סביב העולם, היה ברור שאחד הייעודים שלה הוא לשמש ארכיון.

בדרך כלל, רמת העריכה (מבחינת העומק והאמינות) עדיין לא משתווה לאנציקלופדיה ישנה, אבל אין ספק כי הנגישות מדברת בעד עצמה.

כעת, עם עלייתו לרשת של "רדיו נוסטלגיה", אפשר לקבל דוגמה מובהקת לכך: מדובר ברדיו אינטרנטי המשדר 24 שעות ביממה, ללא תוכניות מלל או פרסומות, מוסיקה עברית קנונית - כ-4,500 שירי אולדיז ישראליים (מאסתר עופרים דרך בני ברמן ועד שלישיית גשר הירקון).

הרדיו הוא גולת הכותרת של אתר אינטרנט שקם ב-2004 בשם "נוסטלגיה אונליין" (www.nostal.co.il) המרכז עשרות אלפי תמונות מההיסטוריה של ארץ ישראל ושל מדינת ישראל הצעירה, כ-1,000 קטעי וידיאו, מאות קטעי קול ואפילו אינפורמציה בסיסית של כל המפלגות שפעלו בישראל, כמו גם עיתונים, קיבוצים, צעצועים שהזמן שכח, כוכבי ספורט ועוד.

על פי עורך האתר, דיוויד סלע, לאתר האינטרנט הנ"ל (כולל עמוד הפייסבוק שלו) נכנסים כ-5.5 מיליון ישראלים בשנה. "19 אחוזים מהגולשים הם ישראלים החיים בחו"ל", הוא אומר, "הם גולשים לאתר מ-132 מדינות בעולם".

מהם הקריטריונים המוצבים לאמנים כדי להיכנס לפלייליסט של הרדיו?

"90 אחוזים מהתכנים המוסיקליים חייבים להיות מוכרים וידועים. ההנחיה שלי לעורך המוסיקלי, יורם סימן טוב, היתה: 'אם מאזין ממוצע לא מזהה את השיר בתוך 15-10 שניות - שלא ייכנס לפלייליסט'.

"כמו כן, העברתי הנחיה לאתר שירים מלפני קום המדינה ועד אמצע שנות ה-80 בכמות כזאת שגם אם יהיה מאזין שיאזין לתחנה באופן רצוף במשך שבוע ימים - הפלייליסט לא יחזור על אותו קטע פעמיים.

"ייחוד נוסף הוא שהפלייליסט יתפתח כל שנה לכיוון של שנה נוספת. קבענו 25 שנים לאחור כ'מרווח נוסטלגי' וכל שנה נוסיף שירים מעוד שנה".

יש לכם יומרות לתרגם את ההצלחה למעבר ל"רדיו רגיל"?

"כן, כבר כעת התחנה משדרת נוסף לאינטרנט גם לסמארטפונים ולאייפד. המושג 'רדיו רגיל' הולך להשתנות לגמרי בשנים הקרובות, אנשים לא יהיו צמודים יותר למכשירי רדיו בשביל להאזין לשידור, אלא יקבלו אותו דרך הסלולר.

"ולמרות זאת אנחנו בודקים כעת כמה הצעות להעלות את התחנה לשידור על גלי האתר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...