"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כחלון: "תבעתי מרה"מ להפסיק ההקפאה בירושלים"

שר האוצר טען כי יש לבנות בבירה: "אנחנו מקפיאים והם רוצחים" • "ההקפאה - חלק בלתי נפרד ממשבר הדיור"

,עודכן
"דרשתי להפסיק ההקפאה" // צילום: מרק ישראל סלם // "דרשתי להפסיק ההקפאה" // צילום: מרק ישראל סלם

"פניתי לראש הממשלה ותבעתי ממנו להפסיק אתהקפאת הבנייה בירושלים– אין לנו ברירה אלא לבנות עכשיו ולבנות הרבה", כך אמר היום (שני) יו"ר כולנו, שר האוצר משה כחלון.

כחלון התייחס לאירועים הבטחוניים האחרונים בישיבת סיעת כולנו ואמר:"רצח ילדה בשנתהוירי על רכבים חולפים מטרתם אחת - לזרוע טרור ופחד ולגרום לאנשים לעזוב את בתיהם.חשוב להבהיר לרוצחים - עתיד ההתיישבות ביהודה ושומרון יקבע במו"מ ולא באלימות".

בנייה בירושלים // צילום: יונתן זינדל

שר האוצר טען כי הקפאת הבנייה בבירה מהווה חלק ממשבר הדיור: "צריך להגיד את האמת - ירושלים סובלת בשנים האחרונות מ"הקפאה שקטה".ההקפאה הזאת גורמת לבריחת זוגות צעירים מהעיר, לשינויים דמוגרפיים לא רצויים והיא מהווה חלק בלתי נפרד ממשבר הדיור". הוא הוסיף: "דווקא עכשיו חשוב להבהיר לצד השני באופן חד וברור- הטרור לא יעקור. ואסור לנו להסתפק רק במילים.אין לנו ברירה אחרת – אלא לבנות עכשיו ולבנות הרבה".

"אנחנו מקפיאים והם רוצחים"

כחלון בירך על החלטת נתניהו לאשר בנייה בירושלים ומעלהה אדומים: "בסוף השבוע פניתי לראש הממשלה ותבעתי ממנו להפסיק את הקפאת הבנייה בירושלים.העיר ירושלים נפלה שבי בתיאוריה שהקפאת בניה תואמת את האינטרסים הישראלים - זו תיאוריה שגויה.אנחנו מקפיאים והם מסיתים.אנחנו מקפיאים והם רוצחים.אני מברך על החלטת רה"מ לבנות במעלה אדומים, ואני מקווה שזה יקרה".

"אסור ששכונות כמו פסגת זאב, גילה והגבעה הצרפתית שנמצאות בלב בירת ישראל יפסיקו להתפתח", אמר בסיום דבריו יו"ר כולנו. "יש לשנות דיסקט ולהתחיל לבנות בירושלים לטובת כל אזרחיה – ויפה שעה אחת קודם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר