הטוב, הרע והנערה

אלבומה של פי.ג'יי הארווי קרא תיגר על אנגליה, לו ריד עשה בושות והקיור חזרו להופיע - ובגדול • שנת 2011 החזירה את השמות הגדולים אל קדמת הבמה - אבל תיזכר בגלל איימי ויינהאוס

איימי ויינהאוס. הלכה לעולמה בגיל 27

זו היתה שנה מצוינת למיינסטרים. אם צריך לסכם במשפט אחד, הרי 2011 התאפיינה בחזרה של השמות הגדולים אל קדמת הבמה. רד הוט צ'ילי פפרז, רדיוהד, פו פייטרס ופליטי אואזיס הוציאו אלבומים חדשים השנה.

גם יוצרים חדשים מהשוליים ובהם ג'יימס בלייק ופלורנס אנד דה מאשין עשו פריצה יפה למיינסטרים. להם יש להוסיף כמובן את אדל - שאלבומה "21" מכר יותר מ-13 מיליון עותקים וסידר לה מועמדות לשישה פרסי גראמי. אז כמו בכל סוף דצמבר, הנה סיכום תמציתי.

הבולטים

פי.ג'יי הארווי - "Let England Shake": נסיכת הרוק הבריטית רקחה אלבום מורכב ויפהפה שגם זיכה אותה בפרס המרקיורי. מבחינת הרוח, אין ספק שזהו אלבום הרוק של השנה. הוא מבהיר בדיוק מה רוק אמור לעשות - לקרוא תיגר על הממסד ולהביא את המאזין לחשוב.

טום וייטס - "Bad as Me": בחודש מארס האחרון נכנס טום וייטס אל היכל התהילה של הרוקנרול. הוא גם הוציא אלבום נפלא של בלוז מטונף אשר מוגש דרך שירת הביבים הייחודית לו.

ביורק - "Biophilia": אמנם קייט בוש שברה שתיקה ארוכה עם שני אלבומים, אך על הקאמבק של השנה חתומה ביורק, שהוציאה פרויקט שאפתני שהרצועות בו הן יותר מסעות מוסיקליים משירים.

כמו כן, כדאי לציין את אלבומה השישי של ריהאנה - "Talk That Talk" - שהוכיח כי בגיל 23 היא אייקון הפופ הגדול בעולם כיום.

המביכים והמיותרים

לו ריד ומטאליקה - "Lulu": לו ריד תמיד אהב להרגיז. בשנת 1975, למשל, הוא הוציא את האלבום "Metal Machine Music", שכלל 64 דקות של חרחורים. ב"לולו" הוא עולה מדרגה, כשהוא חובר למפלצת המטאל הפומפוזית מטאליקה במחווה למחזאי הגרמני פרנק וודקינד. בלוגרים ברשת הגדירו אותו כ"אלבום הגרוע בכל הזמנים".

ההופעות שהפסדנו

הקיור ברויאל אלברט הול (לונדון, 15.11): אחרי שנתיים שבהן נעדרה מהבמות, בקיץ האחרון חזרה להקת קיור להופיע - ובגדול. השיא של סיבוב ההופעות הגיע בחודש שעבר בלונדון, כאשר רוברט סמית וחבורתו ביצעו את שלושת אלבומיהם הראשונים במלואם. הם ניגנו בסך הכל 45 שירים, וגם נתנו שלושה הדרנים. ועל זה נאמר - וואו.

חבל גם למי שפיספס את ביונסה בפסטיבל גלסטונברי (אנגליה, 26.6) ואת סוניק יות' נפרדים בפסטיבל SWU (ברזיל, 14.11).

הרגעים הטרגיים

איימי ויינהאוס - מותה של אגדה: ציפור שיר נדירה, יהודייה צנומה עם קול רטרו שחור שהרטיטה לבבות של מיליונים - כך נזכור את איימי ויינהאוס שהלכה לעולמה בגיל 27 בעקבות התמכרות הרסנית לאלכוהול. זו היתה אמורה להיות שנת הקאמבק שלה, אלא שכבר בהופעה הראשונה הגיעה התמוטטות על הבמה, ומשם הכל הידרדר.

R.E.M אומרים שלום: לא מעט הרכבים הודיעו השנה על פירוק (הסטריטס, LCD Soundsystem) אך הפירוק הכואב ביותר היה של R.E.M.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר