"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הצעה: הגבלה על הוצאות הח"כים בנושאים פוליטיים

הקמפיין של אראל מרגלית, שמומן מכספו האישי, הוביל להצעה • "היכולת להיבחר צריכה להיות ללא קשר לעומק חשבון הבנק"

,עודכן
ח"כ יואב קיש. מעורר התנגדות עזה, צילום: צילום: דודי ועקנין

ועדת הכנסת, בראשותו של ח"כ יואב קיש, תתכנס בשבוע הבא כדי לדון בהצעה לחייב ח"כים לדווח לכנסת על היקף ההוצאות הכספיות שהיו להם בנושאים פוליטיים שלא בתקופת הפריימריז.

אתמול אמר ח"כ קיש ל"ישראל היום" כי בבירור שקיים עם היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אייל ינון, התברר שקיימת לקונה בחוק ולמעשה אין שום כללים או נהלים שמחייבים ח"כ בשקיפות על ההוצאות הכספיות שיש לו בנושאים פוליטיים.

לדבריו, "המצב שבו איש עושה כטוב בעיניו צריך להיפסק. נורה אדומה בוהקת מעל התופעה הנוכחית, שבה כספים פרטיים של ח"כים משמשים למטרות פוליטיות. היכולת להיבחר צריכה להיות לכל אדם ללא קשר לעומק חשבון הבנק שלו".

הח"כ אראל מרגלית // צילום: דודי ועקנין

רעיון לדון בנושא עלה בעקבות הקמפיין של ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני), שיזם את הסרטון "תחזירו לנו את המדינה, קיבינימט!". מרגלית, שהוא איש אמיד מאוד, אמר כי "מוטב שנתניהו יחיל את החוק על מימרן, שמממן את עצמו מכיסו". בדיון בשבוע הבא יתבקש היועמ"ש לכנסת לסקור את המצב המשפטי, ויציע לחייב כל ח"כ לדווח על הוצאות מכיסו לנושאים פוליטייים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר