נשיא ארצות הברית ברק אובאמה הגיע אתמול (שישי) לביקור היסטורי בעיר הירושימה, שהופצצה על ידי ארה"ב בפצצת אטום במלחמת העולם השנייה. מדובר בנשיא האמריקני הראשון שמבקר במקום מאז ההפצצה.
"לפני 71 שנים נפל מוות מהשמיים, והעולם השתנה", אמר אובאמה לאחר שהניח זר באנדרטה לזכר הנספים וכן חיבק ושוחח עם ניצולים ששרדו את ההפצצה.
"האנושות הראתה מה זה אומר להשמיד את עצמה. נשמות המתים מדברות אלינו", אמר אובאמה בנאומו בנקודה הקרובה ביותר למוקד הפיצוץ, שגרם למותם של 140 אלף בני אדם.
חיבק ניצולים ושוחח עמם // צילום: אי.פי
"אנו עומדים כאן בלב הירושימה ומכריחים את עצמנו לדמיין את הרגע שבו הפצצה נפלה, את האימה בעיני הילדים המבולבלים... מילים לא יכולות לבטא סבל שכזה. יום אחד הקולות הללו לא יהיו איתנו כדי להעיד על מה שקרה, אבל הזיכרון יישאר. הוא מאפשר לנו להשתנות. מאז אותו יום גורלי, עשינו כמה בחירות שהעניקו לנו תקווה. יפן וארה"ב לא רק שהקימו ברית, אלא גם ידידות", אמר הנשיא האמריקני על האירוע ההיסטורי, אם כי התנצלות לא נשמעה ממנו.
"אנחנו רוצים שהתפתחות המדע תשפר את חיינו ולא תסיים אותם... אחרי שחווינו את יגון המלחמה, עלינו למצוא יחד את האומץ להפיץ את השלום ולשאוף לעולם ללא נשק גרעיני", סיכם.
אובאמה וראש ממשלת יפן שינזו אבה בהירושימה. הבוקר // צילום: רויטרס
ראש ממשלת יפן הודה לאובאמה על האומץ להגיע למקום, ותמך באמירתו בעד עולם ללא נשק גרעיני.
אובאמה הגיע ליפן במסגרת כינוס ה-G7 במדינה שדן בענייני הכלכלה העולמית, איום הטרור וכן משבר ההגירה באירופה.
דיווח בארה"ב: רוסיה וסין מנסות לגייס עובדי ממשל ש"מתוסכלים" מהקיצוצים של שלטון טראמפ
זלנסקי: "רוצה לראות את טראמפ יותר לצידנו"; דיווח: טראמפ שוקל לעצור העברת נשק לקייב
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
סערה דיפלומטית: זלנסקי גורש מהבית הלבן, אירופה מתייצבת לצידו
הפיצוץ בין טראמפ לזלנסקי: התקרית בבית הלבן היא סימן למשבר עולמי מחריף
