"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ליצמן עם המתמחים: "לא סביר שתורנויות יארכו 28 שעות"
שר הבריאות פנה לבתי החולים בדרישה להקפיד על משמרות תורנות של עד 26 שעות ועל שעתיים מנוחה במהלכן • בקרוב: תוכנית לקיצור התורנויות
השר ליצמן // צילום: דודי ועקנין // השר ליצמן

ליצמן עם המתמחים: "לא סביר שתורנויות יארכו 28 שעות"

שר הבריאות פנה לבתי החולים בדרישה להקפיד על משמרות תורנות של עד 26 שעות ועל שעתיים מנוחה במהלכן • בקרוב: תוכנית לקיצור התורנויות

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס אתמול לראשונה למאבק הרופאים המתמחים. במכתב ששיגר למנהלי בתי החולים, ביקש מהם ליצמן להקפיד על כך שהתורנויות לא יתארכו מעבר ל־26 שעות, וכן על שעתיים מנוחה במהלכן, כפי שנקבע בצו שהוציא בינואר שעבר שר התמ"ת דאז נפתלי בנט.

"אבקש להבהיר, כי עמידה בהוראות ההיתר היא חובה חוקית ואי עמידה בו משמעה עבירה על חוק שעות עבודה ומנוחה", כתב ליצמן, שאף איים כי "מנהלים שלא יעמדו בתנאי ההיתר יזומנו לבירור במשרד הבריאות".

השר ליצמן אמר ל"ישראל היום" כי "בזמנו אמרתי שלדעתי אסור שמתמחה יעבוד יותר מ־16־18 שעות, אולם המתמחים חייבים להבין שיש הסכם עם הרופאים, ושם נקבע מה שנקבע בניגוד לדעתי. מי שטירפדו את ההקלות למתמחים בזמנו היו הרופאים והמתמחים. לא יכולתי להחליט על קיצור תורנויות, כי זה היה נגד דעתם של הרופאים. אני כפוף להסכם הכתוב".

עם זאת, ליצמן הוסיף כי "כשאני עושה ביקורי פתע בבתי החולים, אני פוגש שם מתמחים שעובדים 26 ו־28 שעות. זה לא סביר בעיניי".

במכתבו למנהלי בתי החולים הודיע ליצמן עוד כי בימים הקרובים תושלם עבודת מטה בנושא קיצור תורנויות, ותחל תוכנית ניסיונית שבמסגרתה יקוצרו התורנויות ל־20 שעות בחדרי המיון ובמחלקות יולדות, מתוך הנחה שבמחלקות אלו ישנה פעילות לאורך כל היממה כך שקיצור השעות שבהן המתמחה נמצא לא תפגע בהכשרתו.

בהמשך ייבחן קיצור תורנות ל־20 שעות גם במחלקות פנימיות. נושא זה נחתם בהסכם הרופאים, ואמור היה לצאת לדרך כבר לפני ארבע שנים.

אלא שהמתמחים לא מסתפקים בכך. בימים האחרונים גייסו מהציבור 192 אלף שקלים, לצורך מאבק משפטי, ציבורי ופרלמנטרי לקיצור התורנויות ל־12 עד 16 שעות. לטענתם, קיימים מודלים שבאמצעותם ניתן לטענתם לקצר את התורנויות מבלי לפגוע בהתמחות ומבלי להגדיל את מספר התורנויות האמור לעמוד על 6 בחודש.

בחלק מבתי החולים, בעיקר בפריפריה, יש מתמחים שמבצעים מספר גדול יותר של תורנויות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...