"אם ימשיך כך, הוא יהיה מפלצת"

סוכנו גלעד קצב בטוח שמכבי ת"א מחזיקה באוצר בסדר גודל חריג • האבא קובי לא הסכים לעשות לו הנחות אצל החבר מוטי איוניר • ושחקנים ותיקים כבר מקבלים אותו כמנהיג • הערב, מול מכבי חיפה, דור מיכה עומד למבחן

צילום: אלן שיבר // דור מיכה בשמיים. יש לו אופי

הימים שלפני המשחק מול דינמו קייב לא היו קלים עבור דור מיכה, קשרה הצעיר (19) של מכבי ת"א. באימוני הקבוצה נראה כי המאמן מוטי איוניר לא מתכוון לתת לו את חולצת ההרכב, אולי מתוך רצון לתת לו לנוח לקראת המשחק החשוב הערב נגד מכבי חיפה.

גם המחשבה שבמשחק כל כך גדול במסגרת הליגה האירופית, בייחוד לנוכח התבוסה לבשיקטאש, היה עדיף לכאורה לפתוח עם שחקנים מנוסים יותר במעמדים כאלו, כמו ברק יצחקי. "דור קצת התבאס ואמר לי שהוא מת לחשיפה הזאת גם באירופה ושהוא מת לתת מעצמו ולהראות מה שיש לו גם במשחקים כאלו ולא רק בליגה", מספר אבי השחקן קובי מיכה ומוסיף: "כמו כל אבא שמלווה את בנו בכדורגל אמרתי לו שמוטי בטח רוצה לשמור אותו לחיפה, והליגה היא הדבר החשוב יותר כרגע, בטח מבחינתו, שחקן צעיר שרק עלה רשמית העונה לבוגרים והתגייס לפני כמה חודשים".

בסופו של דבר הילד פתח במשחק, כבש את שער השוויון המרהיב בדקה ה-44 והקפיץ את האבא שבכלל היה בחופשה עם חברים ביוון: "בלילה אחרי שהכל נגמר דיברנו בטלפון בעיקר על זה שהכדורגל הוא הענף הכי לא צפוי שיש. אני שמח שבינתיים ההפתעות הן חיוביות", מסכם האבא הגאה.

כששואלים את אנשי מכבי ת"א לגבי השינוי הגדול בקבוצה, הם ישר מדברים על דוגמת דור מיכה. שחקן צעיר ואלמוני, שמייצג את הדנ"א המכביסטי החדש, זה שהבעלים מיטש גולדהאר כל כך רוצה להטמיע בקריית שלום - לא עוד שחקנים מנופחי אגו ומפונקים, אלא חבר'ה רעבים שיודעים להעריך את ההזדמנות שניתנה להם.

"הגאווה הכי גדולה של גולדהאר נעוצה במיכה וביתר שחקני הנוער שמובילים כיום את המועדון", מספר גורם במכבי, "בכל שיחה איתו הוא תמיד מתעניין כמה דקות קיבלו הצעירים האלה, כי אחת המטרות הראשיות היתה לייצר עתודת שחקני בית מובילים, וההנאה כשזה מצליח היא גדולה, בטח לאיש עסקים כמו גולדהאר שסוף סוף רואה תשואה להשקעה שלו. אם בעונה הקודמת הוא הוציא מיליונים על שחקנים שלא נתנו תפוקה, כעת יש לו שחקנים צעירים שמקבלים משכורות חיילים ומביאים הרבה יותר נקודות, מושכים יותר קהל ומחזקים מאוד את המותג הזה שנקרא מכבי ת"א", מסכם הגורם הצהוב.

בסימן שאלה

עבור רוב אוהדי הכדורגל שמו של מיכה עלה לכותרות בשלהי העונה הקודמת, אז הוא כבש שער בכורה והוסיף בישול במשחק נגד הפועל ר"ג בווינטר. מכבי של איוניר, שהיתה בעיצומה של תקופה רעה, שיוועה לרוח חדשה שתסחף את הקבוצה, ומיכה כבר הוכתר לדבר הגדול הבא.

אלא שאז שרשרת ההפסדים התגברה ומיכה נשכח בקצה הספסל וכבר החל לחשוב על עזיבת המועדון לטובת קבוצה קטנה יותר שבה יזכה ליותר דקות. "הוא והמשפחה התלבטו המון, אם לחכות בסבלנות או לעזוב ולחפש משהו אחר", מספר סוכנו של מיכה, גלעד קצב, "לא מיהרתי להחתים אותו. ידענו שיש פוטנציאל עוד בנוער, אבל הוא היה בסך הכל עוד שחקן מוכשר במחזור שלו במכבי".

בסופו של דבר קצב החתים את מיכה והתקבלה ההחלטה שהשחקן יישאר במכבי ויילחם על דקות משחק. "קודם כל היתה תקופה ארוכה של מו"מ קשה מול מכבי על החוזה החדש שלו. בסופו של דבר זה הסתדר בצורה הכי טובה, הוא קיבל חוזה יפה, ומכבי בטוח מרוצה שלא שיחררה אותו, אם הוא ימשיך ככה הוא יהיה מפלצת", מסכם קצב.

פריחה מהירה

למרות החתימה, גם בקיץ האחרון מיכה היה מלא חששות לקראת העונה. כפועל יוצא מכך הוא החל להיפגש עם קואצ'רית שעזרה לו להתמודד עם הלחצים ואי הוודאות שבהם היה נתון. לאחר מכן הגיע הגיוס ואיתו החשש שיפספס את הרכבת הצהובה. "לפני מחנה האימונים דור עוד ביקש ממני שאדבר עם איוניר ואתעניין אם הוא בונה עליו בכלל. כמובן אמרתי לו שאין דבר כזה והצעתי לו שייצא למחנה ללא חשש וייתן הכל. מי כמוני, שמכיר את איוניר, יודע שהדברים האלה לא משחקים אצלו תפקיד", מספר האבא.

לשמחת האב והבן רוח השינוי הגיעה כבר במחזור הראשון של גביע הטוטו. במשחק הדרבי הגדול מול הפועל ת"א (2:2) מיכה אמנם לא כבש אבל היה השחקן המצטיין. "במשחק ההוא הבנו שיש פה שחקן שאפשר לסמוך עליו", מספר שחקן ותיק במכבי, "כמה שהוא ביישן, על המגרש יש לו המון ביטחון והוא יודע להקרין אותו לשחקנים האחרים. הוא מכוון על המגרש שחקנים כמו יצחקי ומדוניאנין. אין הרבה שחקנים שעלו מהנוער שיכולים לעשות את זה, אבל כשדור עושה זאת זה מתקבל בכיף - זה השילוב של האישיות שלו והיכולת", מסכם השחקן.

מסר מאיוניר

לקראת המשחק הערב הבהיר איוניר לכל השחקנים: "חיפה פייבוריטית, כי יש לה מסורת ואליפות, זה הזמן שלהם להראות מה הם שווים".

* * *

במכבי חיפה מודעים לחשיבות המשחק הערב בבלומפילד

"שמונה נקודות זה יותר מדי"

במכבי חיפה מכנים את ההתמודדות הערב "משחק עונה". הידיעה שהפסד יעמיד את הפער מהצהובים על שמונה נקודות לא נותנת מנוח לשחקנים.

האימון המסכם אתמול נערך בקצב גבוה, כאשר באמצעו אסף המאמן אלישע לוי את שחקניו ואמר להם: "תבואו בכל הכוח. זה משחק חשוב ואסור להפסיד אותו".

הרצון לנצח מתבטא היטב בהרכב שיעלה הערב. לפחות ארבעה שחקנים ישחקו בחלק הקדמי של הירוקים. עידן ורד, שהציג יכולת גבוהה מול שאלקה, ימשיך לקבל קרדיט כשלצידו ישחק הקפטן יניב קטן. בחוד יעלו וויאם עמאשה ומרלון דה חסוס. אייל גולסה יוסט מעט לאחור וישחק לצידו של גוסטבו בוקולי, ומי שיירד לספסל יהיה הקשר הגנאי סיידו יא יא. בחוליית ההגנה ייערך שינוי אחד כשאייל משומר יפתח כמגן ימני במקומו של עלי עותמאן שהיה חלש במשחק מול שאלקה.

שחקן בקבוצה התייחס למשחק החשוב ואמר: "אסור לנו לתת להם לברוח בטבלה. שמונה נקודות בשלב כזה של העונה זה יותר מדי". עוד הוסיף השחקן: "אנחנו לא רוצים לרדוף אחריהם עד סוף העונה. מכבי ת"א נראית העונה מצוין, אבל בשאלקה הוכחנו שאנחנו מתחילים להיראות כמו קבוצה".

קרוב ל-3,000 אוהדים ירוקים ידחפו את הקבוצה במשחק.

ליאב נחמני

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר