מהודו לישראל: 3 מתכונים צמחוניים משף מקומי

קאלו שארמה, שף הודי החי בארץ, עם מתכונים מסורתיים: תבשיל כרובית ותפוחי אדמה, דאל עדשים ולקינוח - צ'אי רותח

בעברית רהוטה, כאילו חי כאן שנים,  קאלו שארמה, שף הודי החי בישראל, נותן לנו כמה מתכונים למנות הודיות להכנה בבית. בין המתכונים הבאים תוכלו לקרוא על נקודת מבטו על הלקוח הישראלי שבהודו, לעומת זה שבישראל ומה בעצם ההבדל בניהם?

סיפורו של שארמה מתחיל באהבה לאוכל, כאשר הקים בעיירה ממנה הגיע, פושקר שבמדינת ראג'סטן בהודו, מסעדה (מהפופולריות בקרב התרמילאים הישראלים) בשם "קוואלה"-  וממשיך  באהבה לבחורה ישראלית, עמה הוא חי קיום בקיבוץ ליד קריית שמונה ומנהל יחד עם סרג'יו הלמן את המסעדה ההודית "טאלי" הנמצאת בנופית כרמון, השוכנת באזור קריית שמונה גם היא.

"המטבח ההודי הוא מאוד בריא בבסיסו, וגם מאוד טעים ומגוון", מסביר שארמה. "כשמישהו בא למסעדה ומשלם עבור האוכל שלו הוא רוצה להרגיש את ה'וואו' שהוא אוכל משהו חדש שלא אכל לפני כן. ישראל והעולם המערבי בפרט התרגל לאכול פשוט בשר. אני כצמחוני, מאמין שאפשר להיות מסופקים מאוכל ברמה הכי גבוהה מבלי להתפשר על האיכות והטעם, וזה מה שמציע המטבח ההודי".

לדברי השף הצעיר, למרות שלאנשים קשה לפעמים להתרגל לתיבול המאסיבי המאפיין את המטבח הזה, בסופו של דבר הוא חלק מהחוויה הקולינרית והוא ממליץ בחום לנסות. 


הגיע בעקבות האהבה. השף קאלו שארמה במסעדת טאלימה ההבדל בין הלקוח הישראלי התרמילאי לבין הלקוח הישראלי בארץ?למה היה לך להסתגל הכי קשה בארץ ומה אתה הכי אוהב כאן?

תבשיל תפוח אדמה וכרובית - ALLU GOBI

מצרכים לשני סועדים: 

2 תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות

כרובית מבושלת וחתוכה

2 כפות של שמן קנולה

1 בצל לבן קצוץ

4 שיני שום קצוצות

3 עגבניות קצוצות

פלפל חריף קצוץ

כוסברה

תבלינים

מלח, פלפל שחור, כורכום, אבקת כוסברה.

קארי מסאלה, גאראם מסאלה.

אופן הכנה:

מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שיהיה זהוב. מוסיפים את השום ופלפל החריף לכמה שניות טיגון (שלא יישרף). מוסיפים תפו"א וכרובית, מטגנים היטב. מוסיפים את העגבניות ומתחילים לתבל בתבלינים. לערבב הכול יחד ולהוסיף 21 כוס מים רותחים. לתת להכול להתבשל עד שהמים יתאדו. לאחר מכן ניתן לכבות את האש ולהגיש. 

אופן הגשה:

• לקישוט המנה מומלץ להוסיף מעט כוסברה טרייה קצוצה.

• מומלץ להגיש עם אורז וצ'פאטי (פיתה הודית שמכינים על הגז).

תבשיל עדשים - DAL FRY

מצרכים לשני סועדים: 

חצי כוס עדשים כתומות

2 כפות שמן קנולה

חצי בצל לבן חתוך דק

4 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף

3 עגבניות קצוצות

כוסברה טרייה

תבלינים:

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה או חריפה - לפי מה שאוהבים

כורכום

גראם מאסלה

אופן הכנה:

מבשלים את העדשים עם שתי כוסות מים רותחים על אש נמוכה למשך 20 דקות. כשהעדשים רכות יש למעוך אותן עם המים שנותרו בסיר.

במחברת נפרדת - מטגנים בצל בשתי כפות שמן עד שנהיה לזהוב. מוסיפים את הפלפל החריף והשום לטיגון משותף של כמה שניות. לאחר מכן יש להוסיף את העגבניות. יש לבשל ולערבב עד לקבלת רוטב. להוסיף את התבלינים ולערבב למשך 10 דקות.

לאחר מכן יש להוסיף את העדשים, מערבבים ומשאירים את הכול יחד על האש למשך עשר דקות. 

מומלץ להגיש עם קערת אורז נפרדת וצ'פאטי.

ומה שותים? צ'אי

מצרכים:

כף תה (חליטת תה שחור או תיון)

2 תרמילי הל 

חצי כוס חלב (ניתן להשתמש בחלב סויה)

2 פרוסות ג'ינגר טרי

הוראות הכנה:

מרתיחים בסיר את כל החומרים יחד, למשך כעשר דקות. מוזגים לכוס, דרך מסננת, מוסיפים סוכר לפי איך שאוהבים ומגישים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...