"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אמונה שלמה

מתחם חוצות היוצר בירושלים משמש נקודת מפגש ייחודית, המשלבת בין מסורת וחדשנות ובין מודרניות והיסטוריה • ועוד לא הזכרנו את הצימרים הקסומים במקום

, עודכן
0
צלילי הפעמון // צילום: רועי אברג'יל // צלילי הפעמון // צילום: רועי אברג'יל ,
צלילי הפעמון // צילום: רועי אברג'יל // צלילי הפעמון // צילום: רועי אברג'יל

כבר למעלה מ-40 שנה, הסמטאות הקסומות של חוצות היוצר הן בית לאמנות ירושלמית וישראלית. ביופי מקסים ומסתורי מציג המתחם גלריות, סדנאות ובתי מלאכה של אומנים ישראלים מובילים, כמו גם צעירים ומבטיחים, שיוצרים שלל עבודות בתחומים שונים - ציור, צילום, פיסול, רישום, צורפות, רקמה, אריגה, קרמיקה ועוד, בחלקם עם דגש מיוחד על יודאיקה.

המתחם שוכן בין חומות העיר העתיקה למרכז העיר המתחדש, בתווך בין בריכת הסולטן לממילא. עוד בימי קדם שימש האזור כמקום פולחן דתי אשר נקרא גיא בן הינום. בשנות ה-30 של המאה ה-19 הוקמה במקום שכונת ג’ורת אל ענב על ידי יהודים מוגרבים. בתקופת המנדט, בעקבות הפרעות, נטשו רוב היהודים את השכונה ונשארה שם רק אוכלוסייה ערבית, ואילו ב-1948 ננטשה השכונה כליל, והקו העירוני וקו הגבול בין ממלכת ירדן לירושלים המערבית עבר בה. עם איחוד ירושלים בשנת 1967 החלה מלאכת שיקום המתחם, שיועד כבר אז לאמנות, והמבנים הנטושים וההרוסים שופצו והפכו ל-26 גלריות וסדנאות לאומנים ישראלים, וכמובן מסעדת אקליפטוס המפורסמת של השף משה בסון.

כיום מתחם חוצות היוצר משמש נקודת מפגש ייחודית המשלבת בין מסורת וחדשנות ובין מודרניות והיסטוריה. על רקע הנוף המרהיב של שכונת ימין משה ושל חומות ירושלים העתיקה, חוצות היוצר אינן רק פנינה של ארכיטקטורה ויצירה, אלא הזדמנות נדירה למפגש בלתי אמצעי עם אומנים יוצאי דופן עטורי שבחים – שהם הרוח החיה של המתחם - המאפשרת לקהל המבקרים להתבונן בהם במהלך עבודתם, לשמוע הסברים על תהליך היצירה ולרכוש עבודות אמנות מהאמן עצמו, בהתאמה אישית וללא פערי תיווך. מרקם האומנים בחוצות היוצר הוא בפני עצמו יצירת פסיפס צבעונית ומופלאה, המספרת סיפור מקיף של יצירה ירושלמית וישראלית. עבודותיהם של אמני המתחם זכו להכרה רחבה, והוצגו במוזיאונים בארץ ובכל רחבי העולם.

לקראת הקיץ, מתחם חוצות היוצר מזמין אתכם לבקר בעודו עוטה בגדי קיץ נעימים. בואו ליהנות משפע יצירות מיוחדות כגון הגדות של אמני הקליגרפיה המובילים, כלי קדושה וחג של מיטב הצורפים ואמני היודאיקה, מתפריט הפסח המיוחד של מסעדת אקליפטוס, וכמובן מאווירת חג תמידית ושלל יצירה ירושלמית ענפה.

הלינה בירושלים לא יקרה באופן משמעותי מאשר במקומות אחרים בארץ, ואנחנו ממליצים על שלוש פינות חמד:

צליל פעמון – בלבו של הכפר העתיק והקסום עין כרם נמצא הצימר הקסום הזה. צלילי הפעמונים מהכנסיות הסמוכות מנעימים את זמנם של האורחים היושבים בחצר ובפינות חמד בין עצי הפרי וצמחי התבלין. דירת האירוח הרומנטית משרה אווירת רוגע ושלווה, ובעיקר תחושת חופש בחו"ל. הנוף הנשקף הוא נוף אירופאי מדהים של כיפות זהב נוצצות, צריחים נישאים וברושים.

צליל הפעמון // צילום: רועי אברג'יל

בית הגת - בלב שכונת עין כרם שוכנת וילה קסומה עתיקה וייחודית. בווילה שלושה חדרי אירוח גדולים – המתאימים כל אחד למשפחה בת חמש נפשות. כל חדר מצויד במטבחון אישי, תא שירותים ומקלחת, מזגן ומיטה זוגית מפנקת. לכל חדר כניסה פרטית מתוך הגן היפהפה הסובב את הבית, ולכל אחד מן החדרים דלת נוספת הפונה ללובי המרווח של הווילה. בלובי משולב בית בד עתיק, פינת ישיבה נמוכה, פינת אוכל ומטבח ביתי מלא ומאובזר.

צילום: סשה טמרמן

The Jerusalem Little Hotel - בית מלון קטן וחמוד במיקום הטוב ביותר בירושלים - מרכז מדרחוב יפו המחודש. המלון מציע חדרים צנועים זוגיים או משפחתיים, עם שירותים ומקלחת צמודים. על גג המלון מטבח לשירות עצמי וגג מקסים, בו ניתן לשבת בשעות הערב. הבניין הוא בניין אבן ירושלמי טיפוסי, יפהפה, משנות ה-20, המעורר תחושה של אווירה ירושלמית טיפוסית.

למידע נוסף על צימרים באזור ירושלים ניתן ומומלץ לבקר באתר צימר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר