בית חולים מאיר | צילום: גדעון מרקוביץ'

הוסר שלט ההפרדה בבית החולים "מאיר"

בהוראת ראש העירייה הוסר הלילה השלט בכניסה לחדר היולדות • השלט עורר סערה בקרב חברי הכנסת וחברי העיירייה

לאחר המהומה שעוררה עיריית כפר סבא בדרישתה להסיר שלט חוצות המתנגד להפרדה בבית החולים "מאיר" הוסר במהלך הלילה השלט באופן סופי על ידי חברת השלטים אשר נמצאת תחת החברה הכלכלית של העירייה.

בראש החברה הכלכלית של העירייה עומד ראש העיר, יהודה בן חמו. עם פרסום הפרשה, פנה חבר המועצה עילאי הרסגור הנדין למנהל בית החולים לבקש הבהרות וננזף על כך על ידי מנכ"לית העירייה וראש העיר.

בעיריית כפר סבא טענו כי השלט הורד בעקבות תלונות של הציבור לפיו השלט "פוגעני" אך למעשה, עד לרגע זה מסרבת העירייה לענות לדרישה של חבר המועצה, הרסגור הנדין ולחשוף את התלונות, גם בעילום שם.

עילאי הרסגור הנדין כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "היום חצתה עיריית כפר סבא קווים אדומים נוספים כשנתנה הוראה לחברת פרסום פרטית להסיר שלטי חוצות הקוראים להפסקת ההפרדה הגזעית בבית החולים.

מה יש שם שגורם לאנשי ראש העיר להזדעק כל כך? מדוע משתמשת עיריית כפר סבא במשאבים הציבוריים ובסמכויותיה על מנת להגן בחירוף נפש על מוסד רפואי ששייך לקופת חולים כללית?

משהו כאן נראה רע, רע מאוד, ואני לא מתכוון רק לעניין הגזעני. נחצו בפרשה זו קווים אדומים של הפרדה בין הון ושלטון, שימוש בדוברות העירייה לצרכים פוליטיים ופגיעה בחופש הביטוי".

גם ח"כ עיסאוי פריג' (מרצ) תקף את ראש עיריית כפ"ס, יהודה בן חמו, על הסרת השלט במילים חריפות ואמר: "בזמן שכולם עוסקים באנטישמיות של מפלגת העבודה הבריטית, אנו מגלים שוב ושוב שאחותה הישראלית לא טובה ממנה. ראש עיריית כפר סבא, חבר מפלגת העבודה יהודה בן חמו שהוריד את השלט, פעל בהשראת יו"ר המפלגה הרצוג שלא רוצה להצטייר כ"אוהב ערבים". פריג' הוסיף :"הרצוג נתן את האות וחברי המפלגה מיישמים את משנתו. בניגוד ללייבור, מפלגת העבודה לא משעה את הגזענים, אלה מעודדת אותם".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...