"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גיק זה מדליק
היום ייפתח בת"א בפעם ה־12 כנס עולמות למדע בדיוני ופנטזיה • הבלוגרית, הסופרת וגם הרופאה קרן לנדסמן: "כשהאדם העשיר בעולם הוא גיק, אני חושבת שניצחנו"
קהילת המדע הבדיוני והפנטזיה מתכוננת ליום חגה // צילום: גדי יניב // קהילת המדע הבדיוני והפנטזיה מתכוננת ליום חגה

גיק זה מדליק

היום ייפתח בת"א בפעם ה־12 כנס עולמות למדע בדיוני ופנטזיה • הבלוגרית, הסופרת וגם הרופאה קרן לנדסמן: "כשהאדם העשיר בעולם הוא גיק, אני חושבת שניצחנו"

מאיה כהן
, עודכן

כבר 12 שנים שבכל פסח, בזמן שעם ישראל גודש את אתרי התיירות, נופש בטבע או מבלה בעשרות הפסטיבלים ברחבי הארץ, נפגשים אלפי חובבים בכנס עולמות למדע בדיוני ופנטסיה לחגיגה של הז'אנר המשלבת אירועים, מופעים והרצאות. הכנס, שמארגנות האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטזיה וקהילת טולקין הישראלית, יתקיים היום ומחר במתחם אשכול פיס בתל אביב (שפרינצק 4, ליד הסינמטק, הכניסה מרחוב הארבעה).

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הכנס ה־12 יתקיים תחת הכותרת "מפגשים" ובו יותר מ־140 אירועים. בין המרכזיים שבהם תוכלו למצוא הפקת מקור מיוחדת על פי ספרו של טרי פראצ'ט "שומרים! שומרים!"; מופע חוצות עם מוזיקה חיה מימי הביניים עד העת המודרנית הכוללת כלים אותנטיים כמו חמת חלילים, להטוטים, ריקודים עם נשק ומוזיקה אפית מקורית; יריד דוכנים ענק וססגוני ובו עשרות דוכנים המוכרים אקססוריז, תקליטורי דיוידי, ספרים, תכשיטים, תלבושות, חרבות ונשקים; הרצאות של חוקרי מדע פופולרי; הרצאות ודיונים מגוונים על עולמות התוכן של המד"ב והפנטזיה כמו מלחמת הכוכבים וסרטי ערפדים; וכן מפגשים וסדנאות עם יוצרים וסופרים.

אחת ממשתתפות הכנס היא קרן לנדסמן (38), חובבת מד"ב ופנטזיה ומעמודי התווך של קהילת החובבים בארץ. לנדסמן היא רופאה, סופרת ובעלת הבלוג "סוף העולם - מבט מהיציע". היא אף מחברת הספר "שמים שבורים" והמנהלת המקצועית של עמותת "מדעת", ומשתתפת קבועה בתוכנית המדע לילדים "החפרנים" בטלוויזיה בחינוכית.

ביומיים הקרובים תשתתף לנדסמן בכמה אירועים שונים במסגרת הכנס. "אני מומחית באפידמיולוגיה ובריאות הציבור, המחלקה שלי עוסקת במניעת סרטן, ובמקביל אני חובבת מדע בדיוני מגיל 12, כשבטעות התחלתי לקרוא ספר מהז'אנר וגיליתי תחום מדהים", מסבירה לנדסמן את השילוב בין העולמות השונים, "התחום הזה בעצם אומר 'תסתכלו מסביב, עכשיו תשנו משהו אחד קטן ובואו נראה מה זה עושה'. הרבה סרטי מדע בדיוני מתעסקים בשאלה מה הופך אותנו לאנושיים, כמה רחוק אפשר לקחת את מי שאנחנו וכמה ממה שאנחנו עושים משנה אותנו".

ומה באשר לתדמית הגיקים שמאפיינת את חובבי הז'אנר?

"גיקים זה המגניב החדש (צוחקת). כשהאדם העשיר בעולם הוא גיק, אני חושבת שניצחנו. אנחנו גאים במי שאנחנו, אנחנו מקבלים את כולם. את יכולה למצוא באותו הכנס בחור דתי יושב עם טרנסג'נדר ושניהם מתווכחים אם הספר יותר טוב מהסרט במקרה של טולקין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...