צילום: עודד קרני // דורון (מימין). אשדוד לא מוותרת

כבוד של אלופה

מכבי אשדוד לא היתה מוכנה שרמת חן תחגוג אליפות בביתה • הדאבליסטית ניצחה 61:83, השוותה ל־2:2 וכפתה משחק חמישי ומכריע בגמר פלייאוף הנשים, שייערך בשני הקרוב בר"ג

1.מכבי אשדוד הוכיחה הערב (ה') שאסור להספיד את אלופת המדינה ומחזיקת הגביע. אשדוד, פצועה וחבולה (בעיקר בצד המנטלי), אחרי ההפסד בשנייה האחרונה במשחק השלישי בגמר הפלייאוף מול מכבי רמת חן, אירחה את הסגולות־לבנות בידיעה שניצחון של האורחות יעניק להן צלחת היסטורית. 

אז אשדוד חזרה על מה שהיא עשתה במשחק השני בסידרה, אחרי שהפסידה את הראשון באולם זיסמן בר"ג, וניצחה 61:83, השוותה את ההתמודדות ל־2:2 וכפתה משחק חמישי ומכריע, שייערך ביום שני הקרוב בר"ג. 

2. המשחק היה בשליטת אשדוד מהפתיחה, כשאת הרבע הראשון היא סיימה ב־14:22 ואת המחצית ביתרון 27:45. ההפרש צמח כמה פעמים ל־20 במהלך המחצית השנייה, וגם פציעת לסת לא פשוטה של קטיה לויצקי לא הפריעה לקבוצה של עדן ענבר לשלוט כמעט בכל פרמטר על הפרקט עד לסיום. 

ארבע שחקניות באשדוד סיימו את המשחק עם דאבל־פיגרס, לעומת שתיים ברמת חן, שגם סבלה מיום חלש מאוד משתיים - 16 מ־41, שהם 39 אחוזים לעומת 53 של אשדוד (27 מ־51). 

3. האקס פקטור של אשדוד אמש, מלבד העובדה שיש לה ספסל ארוך מאוד לעומת רמת חן, היתה תריסה פלאיסנס. הסנטרית הצעירה (24) של אשדוד, שהגיעה באמצע העונה, התקשתה להשתלב תחילה, אבל ממשחק למשחק היא השתפרה ואתמול חסמה את הצבע ולא איפשרה לשום שחקנית של רמת חן לחדור בקלות ובוודאי שלא לקלוע מעליה. 

4. ההבדלים התהומיים בין משחקי הבית למשחקי החוץ של מכבי רמת חן בגמר הפלייאוף הנוכחי צריכים להדאיג את שירה העליון. על אף הניצחון במשחק השלישי, שהיה צמוד לכל אורכו, לא כדאי לה לסמוך על הביתיות המושלמת של קבוצתה העונה. אמש קבוצתה לא עברה את 19 הנקודות בשום רבע, כשקיילה ת'ורונטון, השחקנית המצטיינת בקבוצה, קלעה רק שמונה נקודות - ארבע בכל מחצית - אחרי שנסגרה היטב בידי כל שומרת שהופקדה עליה. 

כעת הקבוצה הסימפטית אך קצרת הספסל של רמת חן תצטרך להוכיח שדברי הכרוז של אשדוד הערב - "ביום שני מגיעים לזיסמן ולוקחים את הצלחת איתנו" - לא יהיו נבואה שמגשימה את עצמה.

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...