“הרובע האיטלקי” בחיפה מתרחב עם בוא האביב | ישראל היום

“הרובע האיטלקי” בחיפה מתרחב עם בוא האביב

המסעדה האיטלקית ויוינו, השוכנת בחורשה ירוקה שעל הכרמל, היא הלב הפועם של "הרובע האיטלקי" – מתחם קולינארי מושקע, עם בית קפה רומנטי, מעדנייה עשירה ואזור אירועים יוקרתי. כל מה שטעים באיטליה, תחת קורת גג אחת בחיפה, עם היועץ הקולינרי החדש אוהד לוי, שמצטרף לשף כפיר סבן
פורסם ב: עודכן ב:
0
  • קוואסרו פרומאז'. צילום- אריאל עוזרי
    צילום: 
    קוואסרו פרומאז'. צילום- אריאל עוזרי

לאחר חצי שנה של הרצה מוצלחת, עם בוא האביב ולקראת הקיץ, מתחם האוכל “הרובע האיטלקי” שבחיפה, ויוינו (VIVINO), מותח את אבריו ומתרחב. הקומפלקס הייחודי הזה, שכולל מסעדה, מעדנייה ובית קפה וגם מתחם אירוח גדול לאורחים ולאירועים, הולך ומתאים את עצמו גם לביקוש הגדול וגם לעונה החמה.

STEAK & EGG.צילום- אריאל עוזרי
STEAK & EGG.צילום- אריאל עוזרי

ההפתעות והחידושים בויוינו מקיפים כמעט את כל תחומי “הרובע האיטלקי”. החל ממנות חדשות ומקוריות בכל אגפי התפריט, עבור בהרחבת אזור הישיבה של האורחים מהמסעדה המקורה אל הגן הפתוח, שיוכל מעתה גם להכיל אורחים רבים יותר וגם לאפשר קיום אירועים יוקרתיים, ועד להגדלת המעדנייה ובית הקפה מהמתחם המקורה החוצה אל הגן. שידרוג נוסף למטבח של ויוינו הוא השף היועץ החדש, כוכב עולה בתחום הקולינאריה בישראל, אוהד לוי, שמגיע מסושיאל קלאב התל אביבי ואורטוריו. לוי יצטרף לשף כפיר סבן ויחד ינצחו השניים על התפריט
המתחדש של ויוינו.

“הרובע האיטלקי” הוא כל מה שאפשר לחלום עליו כשמבקרים בארץ המגף, וכעת ניתן להגשים אותו מבלי להחתים דרכון. בחירת המקום, בכיכר אליזבת, בתוככי חורשה ירוקה שבלב הכרמל, מנתקת את האורחים מהעיר ומעבירה אותם לכמה שעות לבועה חוצלארצית מושקעת וחלומית.

המקום הוא בבעלותם של אהוד צורף, אלי הדדי ועודד שטראוס, מסעדנים ותיקים ומוכרים בחיפה, שלקחו את המקצוענות בענף צעד אחד קדימה ועל פני שטח של כ-850 מ”ר בראו חוויה רומנטית, טעימה וייחודית.

רדייאסורי קרבונרה די אוקה. צילום- אריאל עוזרי
רדייאסורי קרבונרה די אוקה. צילום- אריאל עוזרי

התפריט של ויוינו הוא שילוב מנצח של המטבח האיטלקי הקלאסי והמודרני. חומרי הגלם מיובאים מאיטליה והם חוברים לתוצרת ישראלית מובחרת וטרייה, כדי לייצר מנות שהן חוויה לכל חך. במרכז החלל הגדול של המסעדה ניצב תנור אבן מרשים בסגנון איטלקי, שנלקח היישר ממחוזות הקולינריה האיטלקית ומוסק בעצים. גם ציוד האפייה והבישול הובא מאיטליה, הכל על מנת להיצמד ככל האפשר למקור ולהעניק חוויה אותנטית. המקום פתוח גם לאירוח אירועים, החל ממפגשים משפחתיים וחבריים מצומצמים ועד לאירוח של 120 איש, במתחם החיצוני הטובל בירק. באירועים כאלה ניתן להזמין תפריט שיורכב אישית לטובת הערב.

בתפריט תוכלו לבחור במגוון רחב של מנות ראשונות, פוקאצ'ות, מבחר של פסטות טריות, סוגי בשרים ומגוון עשיר של דגים ופירות ים. חלק מהמנות טבעוניות, יש גם מנות נטולות גלוטן וכמובן מנות לילדים. הבצק למאפים מוכן במקום, ויש אפילו מכונת גלידה איטלקית, המייצרת את הגלידה במקום. תפריט היינות הוא מהמשובחים והם נבחרו במיוחד עבור ויוינו, על ידי ייננים שהקפידו לגוון בזנים שונים, המייצגים מקומות רבים באיטליה.

בכניסה לרובע שוכנים בית הקפה והמעדנייה. בית הקפה מאפשר גם ישיבה נעימה, תוך כדי לגימת קפה איטלקי מעורר, שיזכיר לאניני הטעם את הארומה של רומא, עם אפשרות לקחת גם כוס לדרך. את הקפה מלווים מאפים טריים שמוכנים במקום.

 לפני שאתם יוצאים אל תדלגו על המעדנייה של ויוינו, שהיא היחידה מסוגה בחיפה והיא חלק בלתי נפרד מכל רובע איטלקי. כל מי שיוצא מהרובע עם טעם של עוד, צריך רק לעבור במקום ולקחת הביתה עוד מעט מהחוויה. המעדנייה מציעה מבחר עשיר של גבינות בוטיק איטלקיות, קפה איכותי, שימורים מיובאים, מבחר של ממרחים, רטבים, מטבלים, מאפים טריים, פסטות, שמן מובחר וכמובן מגוון גדול של יינות איטלקיים. בימים אלה הורחבה המעדנייה, היא גולשת החוצה אל החלל הפתוח ומציגה למבקרים את המבחר הטעים הטעים שלה. בכל מקום אחר היא היתה יכולה לעמוד בפני עצמה, כחנות יוקרתית עם טעם של אירופה הקלאסית. המיקום שלה כחלק בלתי נפרד מויוינו, משלים את הקונספט של רובע איטלקי אמיתי.

אם עוד לא ביקרתם במקום, עשו לעצמכם טובה, רק כדי שתוכלו להאמין שאפשר למצוא מתחם אוכל כזה מחוץ לאיטליה, ואם כבר עברתם את החוויה, תשמחו לשמוע על מבחר של מנות חדשות, שיעשו לכם נעים בחך.

במנות הפתיחה תמצאו מעכשיו קרפצ’יו של הים: פרוסות דקות של דג ים טרי, שמן זית, ארטישוק אלא רומנה, בצל סגול, צנונית, צנוברים, צ’ילי טרי וקרם יוגורט.

בין מבחר הסלטים מוגש כעת גם סלט פנצנלה: מלפפון, גמבה אדומה, שרי, בצל סגול, זיתי קלמטה, צנונית, צלפים, בזיליקום, פטרוזיליה וקרוטונים פריכים.

לתפריט הפיצות נוספה פיצה טונה אדומה: רוטב עגבנית ובלסמי מצומצם, רצועות טונה אדומה צרובה, מוצרלה, גאודה, שרי תמר, בצל סגול, זיתי קלמטה, צ’ילי טרי, עלי רוקט, עשבי תיבול, מעט כוסברה עם רוטב לימוני

מהפסטות תוכלו לבחור פוזילי קרצ’ופי וורדה: ארטישוק אלא רומנה, זוקיני, אפונה, פסטו, שום, שמן זית. וגם ניוקי עגל שבע שעות: ניוקי בעבודת יד, עם תבשיל בשר עגל בבישול איטי, ירקות שורש, אפונה, פטרוזיליה, וערמונים ברוטב יין אדום וציר בקר.

לחובבי הבשר והדגים נוספה בתפריט גם הבחירה במחבת פירות ים: שרימפס, קלאמרי, מולים, עגבניות שרופות, ולחם שחור מהגריל ברוטב שום, יין לבן, עשבי תיבול וחמאה.

http://www.vivino.co.il/

צילום- אריאל עוזרי
צילום- אריאל עוזרי

Article Source: 
ih
 
 

outbrain-article-desktop-side