"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"גם יולדות ערביות מבקשות להיות בנפרד ליהודיות"
סערת הפרדת היולדות וההתבטאות של סמוטריץ נמשכת בכנסת • בביה"ח הר הצופים הבהירו כי הפרדה לא נעשית על רקע גזעני • ח"כ סלימן נגד אשת ח"כ סמוטריץ': "יכולה ללמד תורת גזע"
הפרדת יולדות. "לא על רקע גזעני" // צילום: משה שי (אילוסטרציה) // הפרדת יולדות. "לא על רקע גזעני" // צילום: משה שי (אילוסטרציה)

"גם יולדות ערביות מבקשות להיות בנפרד ליהודיות"

סערת הפרדת היולדות וההתבטאות של סמוטריץ נמשכת בכנסת • בביה"ח הר הצופים הבהירו כי הפרדה לא נעשית על רקע גזעני • ח"כ סלימן נגד אשת ח"כ סמוטריץ': "יכולה ללמד תורת גזע"

מערכת היום
, עודכן

דיון סוער בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בעקבות סערת ח"כ סמוטריץ' והפרדת היולדות בבתי החולים. כזכור, סמוטריץ' (הבית היהודי) התבטא לפני כשבוע בעניין ההפרדה של יהודיות וערביות בחדרי יולדות בבתי חולים בארץ, וצייץ בטוויטר: "אישתי רוצה ללדת בשקט, בלי רעש וחאפלות".

ערוץ הכנסת

מנהלת מחלקת יולדות בהר הצופים, פרופ' דרורית הוכנר-צלניקר, הבהירה כי אין הפרדה על רקע גזעני, אלא על פי בקשות היולדות עצמן. "יש גם נשים ערביות אחרי לידה שמבקשות לא להיות עם יהודיות. אנחנו מתחשבים בבקשת היולדות".

יושבת ראש הוועדה לקידום האישה, ח"כ תומא סלימאן (הרשימה המשותפת). התבטאה בחריפות כנגד אשת חבר הכנסת ואמרה: "ההתבטאויות של ח"כ סמוטריץ' ואחרים, ואשתו שאמרה דברים עוד יותר מזעזעים. יכולנו לתת לה להיות מורה לתורת הגזע. יש אנשים שלא מעוניינים שיטפלו בהם ערבים. אני מופתעת אך לא מזועזעת".חבר הכנסת ג'מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת) הוסיף גם הוא כי "היועמ"ש צריך לעצור את סמוטריץ' על הסתה לגזענות".

עוד אמרה חברת הכנסת סלימן: "ב-2012 התקיים דיון סביב הנושא, וכעת התחקיר העיתונאי של רשת ב' הציף את נושא ההפרדה בין יולדות. נחשפה מציאות מאוד קשה, שעלתה כבר ב-2012. כל נושא ההפרדה על בסיס לאום וגזע לא באה לידי ביטוי רק בבתי חולים".

"בעבר, כשרצו לתת דוגמא על דו-קיום ויחסים טובים נתנו דוגמאות. מערכת הבריאות ובתי החולים. פתחתי את העיניים וראיתי מלאך, רופא ערבי שטיפל בי", מתארת חברת הכנסת תרחיש של דו-קיום שלטענתה חדל מלהתקיים.

דקלה אהרן שפרן, כתבת קול ישראל טענה כי התופעה נרחבת בצורה משמעותית, שיש בתי-חולים שמקיימים את ההפרדה הזאת באופן יזום מבלי שיבקשו היולדות.

ח"כ אחמד טיבי אמר במהלך הדיון כי: "דובר לפני ארבע שנים על ההפרדה. למרות שישנן הנחיות רשמיות כי הפרדה על רקע לאומי היא אסורה בהחלט, ההנחיות ברורות והן בוצעו וחודשו לאחר הדיון. אבל מאז לא רק שהתופעה לא פגה, אלא אילו, לפי הדיווחים, התגברה למחלקות יולדות רבות".

הח"כ הוסיף כי "מה שאמרה הכתבת מקול ישראל נכון. יש יהודים רבים שאומרים 'זה לא גזענות, אנחנו רוצים להיות עם אנשים שדומים לנו, בדיור, בבריאות, במקומות העבודה'. יהודים רוצים להיות בלי ערבים. גם הדיבור הרך הזה הוא דיבור גזעני. אותה האותנטיות בה אומרים יהודים שהם לא רוצים ערבים. תודה רבה לח"כ סמוטריץ' ששם מראה ומציג את הפרצוף של הציבור הישראלי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...