"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
השינוי במיצרי טיראן: מסר מרגיע לישראל מקהיר ומריאד
גורמים בכירים בירושלים אמרו כי ראש הממשלה ושר הביטחון היו מעודכנים במשך זמן רב בהעברת האיים טיראן וסנפיר לסעודים • הקבינט הביטחוני עודכן כי בהתאם להבנות עם הסעודים והמצרים חופש השיט של ישראל ימשיך להתקיים
פטרול מצרי מול האי טיראן // צילום ארכיון: אי.אף.פי // פטרול מצרי מול האי טיראן // צילום ארכיון: אי.אף.פי

השינוי במיצרי טיראן: מסר מרגיע לישראל מקהיר ומריאד

גורמים בכירים בירושלים אמרו כי ראש הממשלה ושר הביטחון היו מעודכנים במשך זמן רב בהעברת האיים טיראן וסנפיר לסעודים • הקבינט הביטחוני עודכן כי בהתאם להבנות עם הסעודים והמצרים חופש השיט של ישראל ימשיך להתקיים

שלמה צזנה
, עודכן

צפירת הרגעה מכיוון מצרים וסעודיה: מריאד ומקהיר יצאו אתמול הודעות רשמית שלפיהן סעודיה תכבד את כל התחייבויותיה של מצרים שנחתמו בהסכם השלום עם ישראל בקמפ דיוויד. בישראל הדגישו כי בירושלים ליוו את המצרים בהחלטה להעביר את האיים טיראן וסנפיר לסעודים.

לדבריהם, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה (בוגי) יעלון היו מעודכנים במהלך זמן רב על מעבר האיים, ולפני שבועיים הם אף עידכנו בכך את שרי הקבינט המדיני־ביטחוני. בדיווח לקבינט נאמר כי סוכם שחופש השיט עבור ישראל הוא אינטרס עליון במקום, ועל כן הוא ימשיך להתקיים.

רויטרס

הדברים אף נאמרו על ידי שר החוץ של סעודיה, שהבהיר כי ארצו מחויבת לכבד את הסכמי השלום של מצרים עם ישראל. נוסף על כך, האמריקנים שגם הם היו בסוד העניינים הבהירו כי הכוח הרב־לאומי המוצב באזור יישאר שם. גורמים סעודים נוספים אישרו לכלי התקשורת הערביים כי כל הסעיפים שעליהם חתומה מצרים בהסכם השלום עם ישראל הנוגעים למעמדם של שני האיים, יכובדו במלואם.

גורם בירושלים הוסיף כי התיאום בעניין מוכיח שוב את היחסים הטובים בין ישראל למצרים ואת שיתוף הפעולה בין ירושלים וקהיר ובין נתניהו לא־סיסי. יצוין כי ישראל מקיימת קשר הדוק עם השלטון במצרים בנושאי ביטחון ומדיניות, בכל הקשור לטרור בסיני ובהתנהלות מול רצועת עזה. לאחרונה שב השגריר המצרי לישראל ואף התקיים מפגש בין שר האנרגיה יובל שטייניץ למקבילו המצרי.

בתוך כך, חברת הכנסת קסניה סבטלובה מהמחנה הציוני מסרה כי לנוכח ההסכם בין מצרים וסעודיה, היא תדרוש לקיים דיון דחוף בעניין בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...