שדה התעופה רמון. לא טעות ראשונה // צילום: יוסי זליגר // שדה התעופה רמון. לא טעות ראשונה // צילום: יוסי זליגר

חו"ל זה פה ממש ממול

במקום בעקבה: טייס מטוס מנהלים אמריקני התבלבל ועמד לנחות בשדה רמון שעדיין בבנייה • הבחין בטעותו רק בגובה 300 מ'

דרמה בשדה התעופה רמון: מטוס סילוני קל עם סימן אמריקני, שעשה את דרכו לשדה התעופה בעקבה, התבלבל וניגש לנחיתה בשדה התעופה הישראלי, הנמצא בבנייה. 

רק כשהיה בגובה של 300 רגל מעל פני האדמה, הבחין הטייס כי למעשה מדובר באתר בנייה והצליח לשוב למסלולו - כשבמקביל חיל האוויר הזניק לאוויר שני מטוסי קרב לנוכח דיווח על סטייה של מטוס זר מנתיב הטיסה וניסיון נחיתה בישראל.

מבדיקה ראשונית עולה כי הטייס יצא עם מטוס סילון אחר בדרך לירדן. הראשון נחת בשדה בעקבה, ואילו המטוס השני פיספס את נקודות הבקרה והמשיך צפונה. הטייס ניסה בגישה הראשונה לנחות. כשהתקרב לקרקע, ככל הנראה סבר שהוא נוחת באתר בנייה ולכן המשיך לסיבוב מסביב לשדה. בגישה השנייה הוא עבר מעל השדה ושב לעקבה לנחיתה, לאחר שמערכת הבקרה הירדנית השיבה אותו למסלול הנכון. 

הבחין בטעות והמריא בחזרה // צילום אילוסטרציה: רוני ליפשיץ

במקביל, מערכת התמונה האווירית הממוקמת במגדל הפיקוח באילת - שהיא מערכת המאפשרת לפקח לראות את המרחב סביבו - זיהתה את התנועה החריגה מסביב לשדה ברמון. דיווח הועבר לחוקר הראשי לבדיקת נסיבות האירוע.

דובר רשות שדות התעופה, עופר לפלר, מסר כי זה לא המקרה הראשון שבמהלכו מתבלבלים טייסים בין שדות התעופה אילת ועקבה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...