"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יו"ר ועדת הכלכלה: "לא למיזוג גולן וסלקום"
כך אמר כבל לממונה על ההגבלים העסקיים • השבוע תפרסם הממונה את החלטתה בנושא
גולן טלקום // צילום: קוקו // גולן טלקום

יו"ר ועדת הכלכלה: "לא למיזוג גולן וסלקום"

כך אמר כבל לממונה על ההגבלים העסקיים • השבוע תפרסם הממונה את החלטתה בנושא

אילן גטניו
, עודכן

יו"ר ועדת הכלכלה, איתן כבל קורא לממונה על ההגבלים העסקיים שלא לאשר את עסקת המיזוג בין גולן טלקום לסלקום.

במכתב ששיגר הבוקר לממונה על ההגבלים עם העתקים לראש הממשלה בכובעו כשר התקשורת ולשר האוצר קרא יו"ר הועדה כבל: "עמל רב הושקע על מנת לייצר תחרות בענף הסלולר בישראל ולהוזיל משמעותית את המחיר לצרכנים – אישור העסקה הזו תגדע באחת את ההישגים הגדולים שהושגו בעבר ותפגע פגיעה קשה באמון הציבור.ישנה חשיבות לבחון את העניין מנקודת מבט רחבה ככל שניתן ולהימנע מזווית ראיה מצומצמת שעלולה להתעלם מההשלכות של אישור עסקה זו".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

השבוע תפרסם הממונה על ההגבלים את החלטתה לאשר או לפסול את הסכם המיזוג בין גולן טלקום לבין סלקום, ולפי ההערכות, ההחלטה תהיה פסילה של ההסכם.

לקראת פרסום ההחלטה, תקף במוצאי שבת מנכ"ל גולן טלקום, מיכאל גולן, את הפוליטיקאים בראיון לחדשות 2. אף על פי שלמעשה אין לגולן רשת משלה והיא משתמשת ברשת של סלקום, גולן אמר כי קריסה של החברה תגרום לכל שאר חברות הסלולר לקרוס כמו דומינו, ובכך תגשים את החלום של נסראללה. "הרגולטורים רוצים לשפוך את התינוק עם האמבטיה", אמר גולן, "מה שעשינו זה חסר תקדים, לוקחים את הדגל של התחרות וזורקים אותי לכלבים. אם מחסלים כאן את התחרות, לא תהיה תחרות באף תחום במדינה".

בתגובה נמסר ממשרד התקשורת כי "דבריו של מיכאל גולן מופרכים וחסרי בסיס. גולן קיבל מהמדינה הטבות במאות מיליוני שקלים כדי להקים רשת סלולרית מתקדמת, אך הפר ולא עמד בתנאי הרישיון. היום מבקש גולן מהמדינה לקבל הטבות נוספות בהיקף של כמיליארד שקלים בעשור הבא, בניגוד לתנאי המכרז והרישיון. בנוגע לבקשתו למיזוג מול החשש לפגיעה בתחרות בשוק, בסוגיה זו תכריע הממונה על ההגבלים".

משרד התקשורת לא יוכל לאשר לגולן טלקום איחוד רשתות, מסיבה משפטית. משרד מבקר המדינה כבר מסר בחודש נובמבר כי הוא עושה בדיקה של אי־אכיפת החוק, בשל העובדה שגולן טלקום לא עמדה בתנאי הרישיון וביצעה כמה הפרות, ובהן אי־עמידה בלוח זמנים של הקמת אנטנות ורשת עצמאית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...