בית שערים // צילום: צביקה צוק // בית שערים

במערה בימינו

מה עושים עם הילדים בשישבת

"מה לדעתך כדאי לעשות עם הילדים בסוף השבוע?" שואלים אותי חברים, מכרים וקולגות בכל יום חמישי, ואני משתדלת לתת מענה ראוי, לבילוי כזה שהייתי נהנית לערוך עם ילדיי שלי. במדור זה אמליץ לכם על בילוי משפחתי אחד וממוקד, שלדעתי, כדאי לכם לערוך עם יקיריכם. אשתדל להמליץ על מקומות שלא דורשים מכם היערכות מיוחדת או השקעה כספית גדולה, וכמובן על מקומות שיש בהם ערך מוסף והנאה. סוף שבוע משפחתי נהדר שיהיה לכם!

•   •   •

במערה בימינו

בית שערים הוא גן לאומי מטופח שבמרכזו מערכת מערות ענקית מימי המשנה והתלמוד, ששימשו בית הקברות המרכזי של העולם היהודי בתקופה זו, לאחר הפיכתו למקום קדוש עם קבורתו של רבי יהודה הנשיא שם. אני אוהבת את המקום המרתק הזה בזכות העובדה שהוא מסתורי, יפהפה ויגרה את הדמיון שלכם ושל הילדים. מערכת של שערי אבן תוביל אתכם אל עולם שלם של חצרות, מסדרונות, מדרגות, דלתות אבן ואולמות קרירים שבהם חצובים תאי קבורה, ולצידם ארונות קבורה מאבן - כולם מעוטרים בתבליטים, בכתובות ובציורי קיר. 

מעל למערות אל תפספסו את הביקור בגבעות שייח' אבריק המפורסמות, שבהן מתגוררים עד היום צאצאיו של השומר האגדי אלכסנדר זייד שישב במקום עם משפחתו, ואשר לזכרו הוקם פסל השומר על הסוס ולצידו תצפית יפה אל עמק יזרעאל והכרמל. חשוב לציין כי השנה הוכר המקום על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית, בזכות העושר ההיסטורי וחשיבות השימור במקום. בשל עובדה זו יתקיימו במקום סופי שבוע חגיגיים במיוחד.

היכן? נוסעים עד צומת יקנעם וממשיכים בכביש 722 עד צומת השומרים, שם פונים בפנייה הראשונה שמאלה עד לגן הלאומי.

מתי? סופי שבוע חגיגיים, כולל הדרכות על ידי מדריכים מתנדבים, יתקיימו בימי שישי, 1 ו־8 באפריל. בימי שבת, 2 ו־9 באפריל, תוכלו לחגוג במופע מוסיקלי לכל המשפחה עם רביעיית שייח' אבריך והזמרת טלי נוב בשעות 13:00-12:00. כן יתקיימו סיורים למערות המנורה, בהרשמה מראש בטל': 04-9831643.

שעות פתיחה: א'-ה' ושבת 08:00-17:00, ו' וערב חג, 08:00-16:00. כמה? מבוגר 22 שקלים, ילד 10 שקלים. נגישות: נוחה לנכים, ניתן להיכנס עם סיוע למערות המנורה, אך לא למערת יהודה הנשיא.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...