כחלון: "להחליט מייד על גירוש משפחות מחבלים"

בראיון ל"ישראל השבוע" מביע שר האוצר תמיכה בהצעת החוק לגירוש משפחות מחבלים: "זה מרתיע" • הערכה: תמיכת "כולנו" תבטיח רוב לקואליציה • הוקדם הדיון בחוק השב"חים שיזם השר ארדן ושנועד להחמיר בענישה נגד מעסיקים ומלינים

כחלון  //  צילום: אורן בן חקון // כחלון  ,
כחלון // צילום: אורן בן חקון // כחלון

יו"ר כולנו, שר האוצר משה כחלון, אמר כי על הממשלה להחליט באופן מיידי על גירוש משפחות מחבלים. אתמול הוגשה לכנסת הצעת חוק לגירוש משפחות מחבלים, שלפיה הממשלה תוכל לגרש משפחות מחבלים מחוץ לגבולות ישראל אם ידעו, סייעו או עודדו ביצוע מעשי טרור או סייעו למחבל לאחר ביצוע מעשה הטרור.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפי כחלון, יש לעשות זאת בתיאום עם היועמ"ש, אולם הוא הדגיש כי על כל הגורמים במערכת הפוליטית להתאחד סביב המהלך ולתבוע ממשרד המשפטים, שמעכב את העניין, למצוא פתרון. את הדברים אמר כחלון בראיון מיוחד למוסף "ישראל השבוע" שיתפרסם במלואו ביום שישי. מבחינה פוליטית מסתמן כי לחוק שהוגש אתמול בנושא יש תמיכה גדולה, אולם גורמים בקואליציה מעריכים כי לחוק קושי משפטי שעדיין לא נמצאה הדרך לצלוח אותו. 

"בעבר גירשו ללבנון, לסוריה, לעזה. צריכים לעשות את זה גם היום. עכשיו. לא להמתין לשום דבר. צריך להתעקש על זה. אם יש קשיים משפטיים - לראות איך מתגברים עליהם, אבל לעשות את זה. זה מרתיע ויכול לסייע מאוד במאבק הנוכחי בטרור", אמר כחלון.

"החוק - נחוץ"

השר ישראל כץ, שיזם את חוק גירוש משפחות המחבלים, אמר כי "העובדה שמעבר למפלגות הקואליציה וישראל ביתנו הצטרפו ליוזמה גם נציגי מפלגת יש עתיד, יו"ר המפלגה יאיר לפיד וראש השב"כ לשעבר יעקב פרי, מעידה על נחיצות החוק".

ובינתיים, ועדת הפנים של הכנסת אישרה אתמול לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק הקובעת שעקב ההחמרה שחלה במצב הביטחוני, יוכל השר לביטחון פנים לאפשר למאבטחים ולשומרים לקחת את הנשק עימם לביתם. לפי הצעתה של ח"כ רחל עזריה (כולנו), החליטה הוועדה כי החוק לא יחול על מי שהורשע בעבר בעבירות של אלימות, וכן על מי שהתלונה נגדו נסגרה בשל חוסר עניין לציבור. ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) התנגד לתיקון החוק ואמר: "יש חשש שכמות גדולה של כלי נשק תגרום ליותר נזקים והרוגים, יותר אלימות במשפחה והפקרות ברחובות".

בתום ההתייעצות הביטחונית שנערכה שלשום, אחר חצות, עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, פירסמה לשכת רה"מ הודעה על הצעדים שעליהם הוחלט. מדובר בשורת צעדים שכבר דווח עליהם כמה פעמים במהלך גל הטרור של חצי השנה האחרונה: סגירת פרצות בגדר הביטחון, בעיקר באזור ירושלים ובדרום הר חברון; קידום חקיקה שתפגע בישראלים שיסייעו להעסיק או להלין שוהים בלתי חוקיים; ופגיעה בערוצי תקשורת פלשתיניים העוסקים בהסתה. 

"ננצח כמו במלחמות"

שר הביטחון התראיין ברשת ב' ואמר כי ישראל תתגבר על גל הטרור הנוכחי כפי שהתגברה בעבר על גלי טרור קשים ממנוף וכפי שניצחה במלחמות.

ובינתיים, יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ דוד אמסלם נענה לפנייתו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן להקדים את הדיון והאישור של הצעת חוק השב"חים (שוהים בלתי חוקיים), שנועדה להחמיר את הענישה נגד מליני שב"חים ומעסיקיהם. הדיון יתקיים בימים ראשון ושני הקרובים. ארדן ציין בפנייתו כי לנוכח העובדה ששלושה מהמחבלים שביצעו את הפיגועים היו שב"חים, הוא חש חשיבות עליונה לזרז את אישור הצעת החוק.

בתוך כך, בעקבות הפיגועים שלשום בפתח תקווה ובתל אביב הטיל צה"ל שלשום כתר על שני הכפרים באזור קלקיליה שמהם יצאו המחבלים לפיגועים.

הראיון המלא מחר ב־ "ישראל השבוע"

בהכנת הידיעה השתתפו מתי טוכפלד, שלמה צזנה, גדעון אלון ולילך שובל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר