נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ | צילום: איי.אף.פי

לפני "סופר טיוזדיי": שלב מופעי החימום

הסקרים מנבאים הצלחה לקלינטון, שזכתה לניצחון סוחף בדרום קרוליינה • הם מחמיאים גם לטראמפ, למרות סערה חדשה: התחמק מלגנות בכיר ב־KKK

המירוץ לנשיאות ארה"ב רק הופך מותח מרגע לרגע. בזמן שהילארי קלינטון ניצחה בגדול בפריימריז הדמוקרטיים בדרום קרוליינה, במפלגה הרפובליקנית נמשכות ההתנצחויות בין איל ההון דונלד טראמפ והסנאטור מרקו רוביו. לשתי המפלגות צפוי מחר רגע גורלי - יום שלישי הגדול, "סופר טיוזדיי", שבו שתיהן יערכו פריימריז ב־11 מדינות במקביל.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נתחיל בקלינטון: מזכירת המדינה לשעבר רשמה ניצחון סוחף בדרום קרוליינה, עם 74 אחוזים מהקולות (לעומת 26 אחוזים בלבד ליריבה ברני סנדרס). סנדרס, מצידו, אמר כי יישאר במירוץ עד הסוף.

קלינטון  //  צילום: אי.פי.אי

קלינטון וטראמפ יכולים לשאוב עידוד מסקר רשת NBC מאתמול: לפי הסקר, טראמפ מוביל בג'ורג'יה ובטנסי, קרוז מוביל בטקסס, שהוא מייצג בסנאט, וקלינטון מובילה על סנדרס בכל שלוש המדינות. 

קלינטון ודאי אוספת על טראמפ חומרים לקראת הבחירות הכלליות ותופסת ממנו מרחק. זאת למרות הידידות המתוקשרת שהיתה בעבר בין בני הזוג קלינטון לטראמפ, שאף הוזמן לחתונת בתם צ'לסי. כעת נראה כי אם קלינטון תפתח פער גדול מספיק ב"סופר טיוזדיי", גורלו של סנדרס ייחרץ. 

ציטט את מוסוליני

בקרב הרפובליקנים, נמשכים חילופי המהלומות הבוטים בין שלושת המועמדים המרכזיים. אחרי שירד ממטוסו בארקנסו ביום שבת, אמר טראמפ על יריבו, הסנאטור מפלורידה מרקו רוביו, כי הוא "בחור נבזי". הוא הוסיף שהוא מודה לאלוהים על כך שרוביו הוא בעל "האוזניים הכי גדולות שראיתי", כי הן איפשרו לו להתגונן מהבשורה שמושל ניו ג'רזי כריס כריסטי תמך באיש העסקים. 

רוביו  //  צילום: אי.אף.פי

טראמפ גם ממשיך בהתבטאויות פוגעניות. אתמול נשאל בראיון לרשת CNN אם הוא מוכן להוקיע את דיוויד דיוק, המנהיג לשעבר של ה־KKK. טראמפ, שיומיים קודם לכן אמר שהוא אינו רוצה בתמיכתו, ניסה להתחמק - ואמר שהיכרותו עם דיוק לא עמוקה. בעקבות דבריו, סנדרס צייץ בטוויטר ש"אסור לאפשר לנשיא הבא של אמריקה להיות אדם שמפיץ שנאה ומסרב לגנות את ה־KKK". קלינטון, במפגן אחדות, שיתפה את הציוץ.

טראמפ גם ציטט אתמול, מבלי ששם לב, את בניטו מוסוליני בטוויטר כשכתב כי "עדיף לחיות יום אחד כאריה, מאשר מאה ימים ככבשה". כשנשאל אם הוא מצטער על כך, אמר "מוסוליני היה מי שהיה, אך מה לעשות, מדובר בציטוט טוב". 

בצירוף מקרים מעניין, ז'אן מארי לה־פן, המנהיג לשעבר של מפלגת הימין הקיצוני בצרפת, החזית הלאומית, צייץ כי לו היה אמריקני - היה מצביע לטראמפ. 

"הוא מדבר מהלב"

טראמפ המשיך אתמול במכות מתחת לחגורה של יריביו.  בתוכנית הבוקר של פוקס ניוז הוא כינה את רוביו "מרקו הקטן", ואמר כי הוא לא היה יכול לזכות במשרת לוכד כלבים. רוביו לא נשאר אדיש:  הוא צחק על מראהו החיצוני של איש העסקים וכינה אותו "האדם עם השיזוף הכי גרוע באמריקה".

במפלגה הרפובליקנית מבינים היטב כי מחר אולי תגיע ההזדמנות האחרונה לעצור את טראמפ. קרוז חייב לנצח בטקסס; מבחינת קרוז, אם טראמפ יביס אותו במגרש הביתי, התוצאות עלולות להיות קטסטרופליות.

מאז הגעתי לכאן אני פוגש אנשים רבים שאומרים כי יצביעו לטראמפ. "הוא מדבר אחרת משאר המועמדים המייצגים את וושינגטון", אומר ג'ון, סוכן מכירות, "אני חושב שלאמריקה מגיע מועמד אחר. אבל מה שאנחנו אוהבים אצל טראמפ זה שהוא מדבר מהלב. השאר מדברים כולם כמו פוליטיקאים". יכול להיות שמפנה חשוב מתרחש כאן, לנגד עינינו? ייתכן.

מחר, בכל מקרה, נקבל פתרון ברור לתעלומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...