"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר הפנים הצרפתי: "ריבוי המוסלמים במדינה - בעיה"

קלוד גייאון התבטא שוב נגד האיסלאם המקומי • בשמאל גינו את דבריו: "יש לו אובססיה עם המוסלמים" • ראש הממשלה נחלץ להגנתו: "הוא רפובליקני נאמן"

,עודכן
צילום: רויטרס (ארכיון) // מוסלמים מפגינים סמוך למסגד בפאריס

סערה בצרפת בעקבות התבטאות נוספת ושנויה במחלוקת של שר הפנים הצרפתי, קלוד גייאון, שאמר אתמול במהלך ביקור בעיר נאנט כי "ריבוי המוסלמים המתגוררים בצרפת וחלק מההתנהגויות שלהם מהווים בעיה".

הדברים שאמר גייאון בעיר נאנט עוררו סערה בעיקר בקרב חוגי השמאל ברפובליקה. אבל בזמן שהשמאל תקף את שר הפנים, הרי שהימין בצרפת התייצב לצידו של השר, שהיה בעבר מזכ"ל ארמון האליזה.

הימין בצרפת דן אתמול בסטטוס החילוניות הכה יקרה לרפובליקה הצרפתית מאז קיים חוק זה מ-1905. חברי מפלגת הנשיא UMP הגנו על גייאון ולעומת זאת תקפו את מחול השדים של השמאל נגדו.

פרנסואה הולנד, מזכ"ל המפלגה הסוציאליסטית לשעבר והיום אחד מבכיריה, שאף אינו מסתיר את שאיפותיו להתמודד בבחירות לנשיאות ב-2012, תקף את גייאון ואמר כי "מאז שהוא מונה לתפקיד כל התבטאות שלו גורמת לסערה. נראאה כאילו יש לו אובססיה לדבר על מוסלמים".

גייאון, שנחשב לאחד מהמקורבים ביותר לנשיא ניקולא סרקוזי, אמר כי "היום חיים בצרפת קרוב ל-5 עד 6 מיליון מוסלמים. האמת היא, שהעלייה במספר האנשים שנאמנים לדת זו מציבה בפנינו בעיה".

במהלך ביקורו בנאנט חשף שר הפנים הצרפתי את כוונותיה של הממשלה לקבל כמה החלטות שיאפשרו להבטיח את חילוניות המדינה.

גם ראש ממשלת צרפת, פרנסואה פיון, הגן על שר הפנים שלו ואמר כי לא ייתכן שיוציאו את הדברים שאמר מהקשרם ויהפכו אותם לנושא למתקפה של השמאל. "בכל שבוע השמאל עושה דברים דומים. גייאון הוא רפובליקני נאמן וכל הקריירה שלו מדברת בעד עצמה", אמר ראש הממשלה.

תחרות על קולות הימנים

שר האוצר הצרפתי, פרנסואה בארואן, הגן גם הוא על עמיתו ואמר בראיון לטלוויזיה הצרפתית כי לא ייתכן שהשמאל ימשיך את התקפותיו נגד שר הפנים. בארואן ביקש להזכיר את "הנייטרליות של המדינה מול הדתות החיות ברפובליקה".

אין זו האמירה הראשונה של שר הפנים הצרפתי שגורמת לסערה בארצו. במהלך חודש מארס אמר גייאון כי "לצרפתים יש לעיתים את התחושה כי הם אינם חיים עוד בבית שלהם".

השמאל בצרפת טוען כי מפלגתו של סרקוזי מקשיחה את עמדותיה נגד המוסלמים במדינה ככל שמתקרבות הבחירות במדינה.

זאת, כדי לקחת קולות ממפלגת הימין הקיצוני של מרין לה פאן, שלה מנבאים הסקרים הצלחה גדולה. מכאן, לדעת השמאל, נובעות ההתבטאויות המיליטנטיות של הימין הרפובליקני נגד האיסלאם. מפלגתו של סרקוזי דוחה את הטענות על הסף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר