"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
המבקר לקראת הדו"ח השנתי: מתנגד לביטול ועדות האיתור לבכירים
העביר לנתניהו את הדו"ח לקראת פרסומו במאי • בדו"ח, בין השאר, על מינוי בכירים בשירות המדינה ועל נסיעות רה"מ כשהיה שר האוצר
נתניהו והמבקר שפירא // צילום ארכיון: ליאור מזרחי // נתניהו והמבקר שפירא

המבקר לקראת הדו"ח השנתי: מתנגד לביטול ועדות האיתור לבכירים

העביר לנתניהו את הדו"ח לקראת פרסומו במאי • בדו"ח, בין השאר, על מינוי בכירים בשירות המדינה ועל נסיעות רה"מ כשהיה שר האוצר

,עודכן

לקראת דו"ח המבקר שיתפרסם במחצית חודש מאי הקרוב - הכולל 54 פרקים המסכמים ממצאי ביקורת במגוון רחב של נושאים ובהם מימון נסיעותיו של רה"מ בנימין נתניהו לחו"ל בתקופת כהונתו כשר האוצר - הועבר שלשום הדו"ח השנתי של משרד המבקר לעיונם של רה"מ ויו"ר הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת, כפי שקבוע בחוק.

במעמד החתימה על הדו"ח, שנערך שלשום במשרדו, התריע המבקר יוסף שפירא נגד המגמה להרחיב את המשרות הפטורות ממכרז לתפקידים בכירים בשירות הציבורי ולבטל, כפי שפורסם, את ועדות האיתור. לדבריו, "הרחבה משמעותית של היקף המשרות הבכירות הפטורות ממכרז עלולה לערער את היסודות שעליהם הוקם שירות המדינה בישראל ועלולה לשנות את אופיו כשירות ממלכתי, מקצועי ונטול זיקה פוליטית".

בדו"ח המבקר שיפורסם בעוד כשלושה חודשים יימצאו, כאמור, פרקי ביקורת בנושאים שונים, ובהם למשל פרק העוסק בבטיחותם של עובדים ובבריאותם. כמו כן, מוקדשים פרקים לטיפול נציבות שירות המדינה במינוי עובדים בכירים בשירות המדינה, לפעולות המדינה לעידוד שילובה של האוכלוסייה הערבית בתעסוקה, לפעולותיו של משרד החינוך בחינוך לחיים משותפים ומניעת גזענות, למניעה ולטיפול באירועים סביבתיים המסכנים את האדם וסביבתו, להיבטים בניהול והסכם ההבראה במרכז הרפואי "הדסה", לטיפול המשטרה בתופעה של שתיית אלכוהול מופרזת באכיפה בתחום התעבורה, לאי גביית דמי ביטוח מחייבים במוסד לביטוח לאומי ולהתנהלות הנהלת תיאטרון "הבימה", אשר נדרש לתוכנית הבראה.

לפי הודעת המבקר, יכלול הדו"ח גם פרק שיעסוק במימון נסיעותיו של רה"מ לחו"ל בתקופת כהונתו כשר האוצר. בדיקת מבקר המדינה בפרשה זו חודשה כזכור לאחר שבספטמבר 2014 הודיע היועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה וינשטיין, כי לא נמצא מקום לפתוח בחקירה פלילית בסוגיה זו. תוך כדי הבדיקה הועברו ליועץ המשפטי לממשלה בשנת 2015 חומרים נוספים. הפרק כולל גם ביקורת מעקב על דו"ח נסיעות שרים וסגני שרים נוספים שפורסם בשעתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו