השוק הופך לבר אחד גדול. הביר בזאר במחנה יהודה // צילום: רעות סהר // השוק הופך לבר אחד גדול. הביר בזאר במחנה יהודה

אוהבים בירה? מקום שחייבים להכיר

שוק מחנה יהודה הירושלמי הופך כל לילה למתחם בילוי שוקק ומלא חיים • למה כדאי לבקר דווקא בבר הזה? // צילומים: רעות סהר

בשוק מחנה יהודה בירושלים התפתחה סצנת לילה נפלאה. לקראת שמונה בערב הבסטות מתחילות לסגור, הצבעים הבוהקים של הפירות והירקות נעלמים, המעברים בין החנויות מרגישים פתאום מרווחים יותר, הריחות של הדגים, המאפים, החמוצים והתבלינים מתפוגגים, וקריאות הבסטיונרים לקהל הקונים מתחלפות במוזיקה עדכנית הבוקעת מנקודות שונות ברחבי השוק. 

את השטחים שהתפנו בין הבסטות ובמעברים מזדרזים אנשי הלילה של שוק מחנה יהודה למלא בשולחנות וכיסאות, ארגזים ושרפרפים, ולאט לאט מגיעים גם הלקוחות הירושלמים והמיית השוק הופכת להמולה הנהדרת שיש בכל בר מוצלח. אנשים שמחים, מוזיקה וקרקוש כוסות וצלחות. יש כמה וכמה מקומות כאלה בשוק מחנה יהודה, אבל נקודה אחת הומה במיוחד ועולה ממנה ניחוח נפלא של דו קיום - קיומו של האלכוהול לצד קיומו של אוכל משובח - הביר בזאר. 


לא פחות ממאה סוגי בירה

הביר בזאר של שוק מחנה יהודה, אח צעיר של הביר בזאר בשוק הכרמל התל אביבי, מציע לא פחות ממאה סוגי בירות ישראליות שונות, תשע מהן מהחבית והשאר בבקבוקים, ותפריט אוכל יחסית מצומצם, אבל עשוי נהדר. 

המקום הקטן משתלט בשמחה ובמיומנות על המעבר כולו של רחוב עץ חיים בתוך השוק, והופך אותו לבר אחד גדול, מלא עד אפס מקום בירושלמים מכל הסוגים - זוגות צעירים, סטודנטים, חובשי כיפות ותיירים. בכניסה למקום מושחלים על עמוד ארגזי שישיות ריקים שעושים חשק לקטוף מהמדפים העמוסים בקבוקי בירה שונים ומשונים ולקחת הביתה. 


מגש טעימות בירה

כיאה למקום שמגוון הבירות בו מתהדר במספר 100, מציעים שם מגש טעימות בירה של ארבעה סוגים מהחבית. על מגש עץ קטן, קיבלנו לבחירתנו בירה עונתית כהה (וחזקה) של מבשלת שפירא הנקראת ווינטר ג'ק, מבשלה נושאת פרסים של שני אחים ירושלמים, אייל בלגי של 8.8% של מבשלת ג'מס שהפכה ממפעל קטן בפתח תקווה לאימפריית בירות בוטיק, סיידר תפוחים של באסטרס - מבשלת סיידר משפחתית מאזור התעשייה שורק, וטעמנו גם את החתול השמן, פייל אייל קליל תוצרת המקום עצמו, כי לפני שהם הגישו בירה הם קודם כל בישלו אותה. 

בשביל להקל על הלקוחות, הבירות מהחבית הן כולן באותו המחיר ואת כולן מגישים עם פופקורן בפפריקה על חשבון הבית. פינוק. קיבלנו גם טעימה של קפה מהחבית, וריאציה מפתיעה של קפה קריר וקליל מלווה בקצף המוכר לנו מבירה, וכמו שכתוב על הלוח - רגשות בלתי מנוצחים ואופוריה צפויים להגיע, והם אכן הגיעו. 


וריאציה מפתיעה. קפה מהחבית 

ענף בירות הבוטיק בישראל עשה קפיצה מרשימה בשנים האחרונות והבירות המוגשות בביר בזאר תואמות את הסטנדרט. אם על טעם אפשר להתווכח אז בנוגע לאיכות, אין ספק- כל הבירות שטעמנו מעולות, הן גם מתוארות בתפריט בצורה ברורה, המאפשרת לנחש את הכיוון הכללי מראש וכך גם לא ליפול ולהצליח להזמין בדיוק את מה שאתם אוהבים. 


מגש ירקות חתוכים

אבל רגע, אי אפשר להמשיך לדבר על בירות מבלי לדבר על האוכל. התפריט הקטן של המקום נשען על תוצרת השוק, ומציע מנות שהולכות נהדר עם הבירה. לצמחונים יש כאן פחות אפשרויות, אבל גם הם יכולים למצוא משהו ועם המנות הצמחוניות התחלנו- מגש ירקות חתוכים (ישבנו על הבר וראינו איך כל מגש כזה נחתך על המקום) עם טחינה קטנה וזיתים טובים ומנה של חומוס פטריות יער. החומוס במרקם נהדר עם טעם עדין, אולי מעט עדין מדי, ופטריות מצוינות מתובלות גם הן בזהירות. המנה מוגשת עם חמוצים ולחם פרנה רך ואוורירי מהמאפייה הסמוכה. 


חומוס פטריות יער

סלט השוק שמגישים בביר בזאר פשוט נפלא - עלי בייבי טריים ומעט ירקות חתוכים גס כמו עגבניות שרי, מלפפון וצנונית, וגם ג'עלה מצוינת בפירורים קטנים ונוחים לנגיסה, והכל עטוף בויניגרט אתרוגים, לא פחות, מהדוכן המפורסם של אוזי אלי בשוק. 


סלט שוק

למנות הפחות צמחוניות הזמנו כבד קצוץ משורדג שמגיע בצנצנת, טחון בעדינות עם ערמונים ודבש, מה שנותן לו מרקם חלק של חמאת אגוזים ומוגש עם ריבת דובדבנים לא פחות טובה, שום קונפי וטוסטונים.


כבד קצוץ משודרג

אכלנו גם צ'ילי קון קרנה בגרסת הברים- הבשר מבושל בבירת סטאוט כהה ושוקולד מריר, טעמים שהיו פחות מורגשים עם ההגשה, אבל התוצאה הסופית עדיין מצוינת, בליווי נאצ'וס, סלסה וצ'ילי חריף. מנה שהיא ללא ספק החברה הכי טובה של הבירה. 


צ'ילי קון קרנה

פינקו אותנו על הבר בצ'ייסר של ערק רימונים, גם הוא מגיע מהיכן שהוא בשוק וגם הוא מצוין. השירות בביר בזאר פשוט מעולה- כמעט עשרה עובדים מתזזים כל הערב בין עשרות הלקוחות ועושים את כל זה בחיוך ענק, והעובדים שבתוך הבר מרכיבים את המנות בתשומת לב ודיוק. רואים שמי שעומד מאחורי המקום עושה זאת באהבה גדולה לא רק לבירה, אלא גם לאנשים וזה אומר גם לעובדים שלו. כשלקוחות רואים את  העובדים מחייכים ונהנים מהעבודה שלהם, קל גם להם הרבה יותר ליהנות בעצמם. 


פינוק צ'ייסר רימונים 

לקינוח הזמנו את הפאי סמורס וקיבלנו קערת חרסינה מלאה בשכבות של שוקולד, קרם לוטוס, ביסקוויטים ומרשמלו. מנת קינוח קטנה ומושחתת שסוגרת את הערב הזה כמו שצריך.


פאי סמורס

בילוי לילה בשוק הירושלמי הוא חוויה מיוחדת. אין עוד שוק בארץ שפועל כל היום ובלילה עובר אדפטציה כל כך מוצלחת לסצנת אלכוהול. הביר בזאר ללא ספק מוביל את הסצנה הזאת בהקפדה על קונספט ברור אבל עם קהל יעד מגוון, אלכוהול מעניין וידיים מיומנות במטבח. גם המוזיקה הישראלית המצוינת שמתנגנת שם כל לילה תזכיר לכם כמה אתם אוהבים דברים ישראלים, וביניהם ברים ישראלים אסליים.  

----------------

חשבון:

מגש של ארבע טעימות בירה  45 ש"ח

ירקות חתוכים  18 ש"ח

חומוס פטריות  28 ש"ח

סלט שוק  28 ש"ח

צ'ילי קון קרנה  34 ש"ח

כבד קצוץ משודרג  34 ש"ח

פאי סמורס  23 ש"ח

סה"כ  210 ש"ח 

ביר בזאר 

עץ חיים 3 שוק מחנה יהודה ירושלים

054-200-6215

נפתח לכם התאבון? המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...