"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכח הנשי נגד דאעש
שתי לוחמות סיור נקלעו למארב של דאעש וחיסלו את התוקפים • הלוחמות עסקו באיסוף מודיעין מהשטח להכוונת תקיפות מהאוויר
!Excuse me הסיוט הגדול ביותר של לוחמי דאעש. לוחמות קומנדו בריטיות // צילום: GettyImages // !Excuse me הסיוט הגדול ביותר של לוחמי דאעש. לוחמות קומנדו בריטיות

הכח הנשי נגד דאעש

שתי לוחמות סיור נקלעו למארב של דאעש וחיסלו את התוקפים • הלוחמות עסקו באיסוף מודיעין מהשטח להכוונת תקיפות מהאוויר

מערכת היום
, עודכן

מכה נוספת ללוחמי דאעש, הפעם מידיהן של לוחמות שתי בריטיות. שתי הלוחמות המשרתות ביחידה סודית לאיסוף מודיעין נקלעו למארב של לוחמי הארגון והצליחו להיחלץ תוך שהן מותירות אחריהן מספר לא קטן של גופות.

הצמד, לוחמות במסווה של גדוד הסיור המיוחד של הצבא הבריטי, פועלות יחד עם יחידת העלית הבריטית SAS.

היחידה הוכנסה לפעולה בעיראק ובסוריה כחלק מהמלחמה עליה הכריז ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, על הארגון הרצחני.

השתיים נסעו לגבול הסורי בכדי לפגוש סוכן אחר. כאשר נעצרו במחסום בדיקה של דאעש, שם נתגלו ע"י כוחות דאעש ונקלעו לקרב יריות קטלני.

תחילה ביקשו אנשי דאעש לברר את זהותן. לאחר שהתחקור שביצעו לוחמי דאעש העלה חשדות, הלוחמות הבינו כי התגלו ובמקום החל קרב יריות קטלני בטווח אפס מול עשרות לוחמים.

כנגד כל הסיכויים הן הצליחו להימלט ללא פגע באמצעות רכביהם שספגו עשרות קליעים, תוך שהן משאירות אחריהן שובל של גופות מלוחמי ארגון הטרור. הערכה מדברת על לא פחות מעשרה, אך השתיים לא נשארו שם כדי לספור.

הבריטיים שמרו על חיסיון פרטי הלוחמות אך סיפרו כי שתיהן, בשנות העשרים לחייהם, עסקו באיסוף מודיעין מהשטח על מנת להכווין את התקפות הקואליציה נגד דאעש. גורמי ביטחון בריטיים מסרו ש"השתיים מאומנות היטב, מאוד מקצועיות והצליחו להתמודד טוב מאוד בסיטואציה כמעט חסרת סיכוי. הם הוכיחו כי הן טובות בדיוק כמו לוחמים גברים אחרים מיחידות מיוחדות, אם לא יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...