"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"עד קצה העולם" גרסת המציאות

לייקובה בת ה-70 מעולם לא באה במגע עם העולם החיצון • בשבוע שעבר יצאה לראשונה מסיביר, בה נולדה וחיה עד עכשיו

, עודכן
0
אגאפייה לייקובה. נולדה וחייתה בפרא // צילום: יוטיוב // אגאפייה לייקובה. נולדה וחייתה בפרא ,
אגאפייה לייקובה. נולדה וחייתה בפרא // צילום: יוטיוב // אגאפייה לייקובה. נולדה וחייתה בפרא

אישה שחיה במשך 70 שנה בניתוק מוחלט מהציוויליזציה הצליחה בסופו של דבר ליצור קשר עם העולם החיצון אחרי ששברה את רגלה. אגאפייה לייקובה נולדה במרחבים העצומים של סיביר, אחרי שמשפחתה התנתקה מהציוויליזציה בשנת 1936. ביום רביעי האחרון היא יצרה קשר עם מוקד החירום של רוסיה, בעזרת טלפון לווייני, והתלוננה על כאבים ברגלה. מסוק הגיע לחלץ את האישה ופינה אותה לבית החולים המקומי, 600 מייל צפונית לקזחסטן ולגבול המונגולי.

לייקובה התפרסמה לראשונה בסוף שנות ה-70 של המאה הקודמת, אחרי שגיאולוגים גילו את מקום מושבה של המשפחה המתבודדת. כשיצרו עימם קשר, בני המשפחה המנותקת כלל לא ידעו כי מלחמת העולם השנייה התקיימה. ששת בני המשפחה חיו במשך 80 שנה בנתק מוחלט מהחברה אחרי שביקשו לברוח מההתנכלויות של השלטון הקומוניסטי ומהרדיפות נגדם בגלל אורח חייהם הדתי, שכן המשפחה השתייכה לזרם "המאמינים הישנים", זרם קטן שהתנתק מהכנסייה הרוסית אורתודוכסית.

"המאמינים הישנים נרדפו ונהרגו רק בגלל האמונות שלהם", סיפרה לייקובה לעיתונאים שהגיעו לראיין אותה לפני שלוש שנים, "ילדים איבדו את הוריהם, זאת הסיבה שהמשפחה שלי בחרה להתנתק מהחברה החומרנית ולנתק כל קשר איתה". אביה מת בשנת 1988, ובכך הפכה לייקובה לשורדת היחידה של משפחתה. במאי האחרון, גאולוג מקומי שהתגורר לא הרחק ממנה נפטר גם הוא והותיר את לייקובה בודדה לחלוטין.

כמו לפני 200 שנה. ביתה של לייקובה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר