"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פיפ"א נגד ריאל ואתלטיקו מדריד

הארגון אסר על המועדונים להחתים שחקנים בשני חלונות ההעברה הבאים, לאחר שעברו על נורמות שקשורות לרכישת שחקנים קטינים זרים • הקבוצות מקוות לדחיית העונש, אבל הבעיה גלובלית יותר ופוגעת בכישרונות צעירים

, עודכן
פלורנטינו פרס ואנריקה סרסו. בבעיה קשה // פלורנטינו פרס ואנריקה סרסו. בבעיה קשה

אותה פיפ"א שבטקס הגאלה של כדור הזהב פינקה את ריאל מדריד בהכנסת ארבעה משחקניה לנבחרת השנה, הפכה אתמול לתליין שלה. הארגון הטיל עונש כבד על ריאל ועל אתלטיקו מדריד, כשאסר עליהן להחתים שחקנים בשני חלונות ההעברות הבאים. במילים אחרות: נשיא ריאל, פלורנטינו פרס, ונשיא אתלטיקו, אנריקה סרסו, לא יוכלו לרכוש שחקנים עד קיץ 2017. אם הם לא יודעים מה המשמעות, הם יכולים לשאול את חברם בברצלונה, ג'וזפ מריה ברתומאו, שממש עכשיו "יוצא לחופשי" מאותו עונש שריצה ב־2015 בגין אותה סיבה.

"אתלטיקו וריאל הפרו כמה נורמות שקשורות לרכש ולרישום של שחקנים קטינים זרים", הודיעה פיפ"א אחרי חקירה שנמשכה כתשע שנים (2014-2005) בסנטיאגו ברנבאו, ושבע שנים (2014-2007) בוויסנטה קלדרון. אתלטיקו תצטרך לשלם גם קנס בסך 820 אלף יורו וריאל - 330 אלף יורו.

שתי הקבוצות מתחו ביקורת על ההחלטה ומקוות לפחות להשיג דחייה, כפי שקרה עם בארסה. "זה לגמרי לא נכון ששמנו שחקנים זרים קטינים בלי שהיו רשומים באופן חוקי בהתאחדות הספרדית, לריאל יש ערכים", אמר המנהל חוסה אנחל סאנצ'ס. כנחמה שיכולה להיות משמעותית, העונש לא תקף בחלון ההעברות הנוכחי, שמסתיים ב־31 בחודש, מה שאולי מצביע על רכש מאסיבי שלהם. האם תיסגר הדלת בפני כריסטיאנו רונאלדו בקיץ? האם אלברו מוראטה יחזור?

באופן טבעי, עונש שכזה פוגע במועדונים שמעדיפים לבסס את עצמם על תוצר חוץ ולא על הנוער, אך במקרה של ריאל העונש אכזרי, בהתחשב במדיניות הספורטיבית של הנשיא/מנג'ר פרס. לאסור עליו להביא שחקנים יקרים זה כמו לקחת מישהו עשיר בעל תיאבון למסעדת גורמה, אך עם מחסום על הפה ועל הארנק. מכיוון שהעונש אינו חל על מאמנים, פרס יוכל להמשיך במסורת של לפטר מאמנים ולהביא חדשים.

החוקים הקשורים לשחקנים הקטינים הזרים חושפים בעיה עמוקה יותר בכדורגל. בכל העולם יש הרבה שחקנים־ילדים, הורים וחלומות, ורק בעלי כישרון ומזל מגיעים למקצוענות. בספרד יש 700 אלף רישומים של שחקנים, ורק כ־400 מגיעים ללה ליגה או לליגה השנייה - אחד מתוך 5,000.

לפעמים משפחות הילדים, שמשלמים מחיר כבד על העונש, לוקחות את הארגון לבוררות. זה המקרה של אביו של בן לדרמן, צעיר אמריקני־יהודי, שפיפ"א אסרה עליו להמשיך להיות בברצלונה והיום מתאמן בארה"ב. "פיפ"א לא יכולה להחליט על עתידו של בני, אנחנו גרים בברצלונה כבר ארבע שנים וזה ביתנו. מה שאני עושה זה בשביל ילדי ושאר הילדים שנמצאים באותו מצב ושיש להם אותם חלומות", אמר האב.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר