תחל שנה וקוקטייליה

ערב הסילבסטר מעבר לפינה, ועושה רושם ששנת 2016 הולכת להיות שנת הקוקטיילים • רקחנו עבורכם כמה משקאות שתשמחו לטעום ולרוץ להתנשק

כשאתה נכנס לבר בצהרי היום, ולפני שאתה מספיק לבקש בירה מישהו כבר מערבב קרח כתוש בכוס חרס, כדי להכין לך קוקטייל בסגנון טיקי - האח מופרע של הקיטש הפולינזי שכבש את אמריקה בסיומה של תקופת היובש - אתה מתחיל להבין שמשהו קרה. זה לקח קצת זמן, אבל תל אביב הפכה לעיר של קוקטיילים. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

גם העולם כבר שם לב לכך. אריאל לייזגולד, מבעלי הברים 223 ובלבוי, נבחר השנה כאחד מששת הברמנים הטובים בעולם בתחרות World Class Global Finals, שמנהלת ענקית המשקאות דיאג'יו. "אימפריאל קראפט קוקטייל בר" נכנס בשנה שעברה לרשימת חמישים הברים הטובים בעולם של מגזין "Drink International", והוכתר כבר הטוב ביותר במזרח התיכון. והידיים המנערות או המערבבות עודן נטויות. 

לרגל חגיגות סיום השנה האזרחית, ביקשתי משחף קורן, איש ההדרכה של חברת אקרמן, לרקוח עבורנו כמה מתכונים של משקאות חגיגיים שאפשר להכין בכל מטבח, והתכנסנו בבר־מסעדה "טיילור מייד" בתל אביב כדי לטעום. הם אולי לא יכניסו אתכם לרשימת ששת הברמנים הטובים בעולם, אבל גם כניסה לרשימת הברמנים הטובים בשכונה יכולה להיות מאוד משמחת.

צילום: יהושע יוסף

1 אוצ'ו אולד פאשנד

המתכון המקורי של אולד פאשנד, אחד המשקאות הראשונים שנקראו קוקטייל, מבוסס על בורבון בתוספת כמה טיפות אנגוסטורה ביטרס, סוכר וסודה. הגירסה החורפית והמתובלת הזו מבוססת על רום מיושן שמחליף את הוויסקי בהצלחה. 

החומרים (למנה אחת):

לסירופ:

 שתי כפיות כוכבי אניס

 כפית זרעי שומר

 כפית פלפלים חריפים מיובשים

 חצי כפית פרחי ציפורן

 מקל קינמון

 חצי כוס סוכר

 כוס  מים

 כפית דבש

מחממים את התבלינים היבשים כמה דקות במחבת. מוסיפים את שאר המרכיבים, מרתיחים חמש דקות ומקררים.

למשקה עצמו:

 50 מ"ל (5 כפות) רום מיושן 

 כף וחצי סירופ 5 תבלינים 

 זילוף אנגוסטורה ביטרס 

 קוביות קרח 

 קליפת תפוז לקישוט

כך תעשו: 

מערבבים את כל המרכיבים בכוס עם קרח, מסננים לכוס נמוכה עם קרח חדש. מוסיפים את הסירופ ומקשטים בקליפת תפוז.

צילום: יהושע יוסף

2 פיז 2016

את חגיגות השנה החדשה נהוג ללוות ביינות מבעבעים. הקוקטייל הזה הוא אופציה מבעבעת טעימה ומרעננת לכוסות השמפניה המסורתיות. הוא חמצמץ, מתקתק וטעים מאוד. 

החומרים (למנה אחת): 

 30 מ"ל (שלוש כפות) וודקה אגסים 

 15 מ"ל (כף וחצי) ליקר סן ז'רמן אלדרפלאוור

 רצועת מלפפון (עובי 1 ס"מ)

 כף מיץ לימון

 כף מי סוכר

 סודה (תלוי בגודל הכוס)

 זיקוק לקישוט 

כך תעשו:

מנערים את כל המרכיבים בשייקר, (פרט לסודה), מסננים לכוס שמפניה וממלאים אותה עד סופה. מוסיפים את הסודה ומקשטים בזיקוק בוער. 

צילום: יהושע יוסף

3 פונץ' תוניסאי 

גירסה ים־תיכונית לפונץ' המסורתי. אם אתם מארחים כמות גדולה של אנשים, הכפילו את כמות המרכיבים בהתאם לכמות המוזמנים והכינו בכלי הגשה גדול. 

החומרים (למנה אחת): 

 30 מ"ל (3 כפות) בוכא בוקובזה

 30 מ"ל (3 כפות) מרטיני ביטר

 30 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים

• כף סירופ וניל

 כף מיץ לימון

 30 מ"ל (3 כפות) מיץ אננס

 זילוף אנגוסטורה

 יין מבעבע יבש

כך תעשו: 

מנערים את כל המרכיבים פרט ליין בשייקר, מסננים לכוס יין מלאה קרח ומשלימים עם היין המבעבע. 

צילום: יהושע יוסף

4 ליצ'י קון למון 

בורבון ובירה מסתדרים מצוין גם בלי תוספות, אבל השילוב שלהם עם טעמי הלימון והליצ'י, הקלילות ואיזון הטעמים של הקוקטייל, יאפשרו לו להתחבב גם על מי שלא מוסיף לוויסקי שום דבר פרט לקרח. 

החומרים (למנה אחת):  

 40 מ"ל (4 כפות) בורבון 

 15 מ"ל (כף וחצי) ליקר סמבוק שחור √ 15 מ"ל (כף וחצי) ליקר סן ז'רמן

 כף סירופ ליצ'י 

 כף וחצי מיץ לימון

 בירת לאגר (תלוי בגודל הכוס)

 אבקת סוכר לקישוט 

כך תעשו: 

מרטיבים את שפתה של כוס גבוהה, מגלגלים באבקת סוכר וממלאים בקרח.מנערים את הבורבון, הליקרים, סירופ הליצ'י ומיץ הלימון בשייקר, מסננים לכוס ומשלימים בבירה. 

צילום: יהושע יוסף

5 Spiced Berries Hot Chocolate - שוקו חם עם גרגירים מתובלים

גירסה אלכוהולית לכוס שוקו חם שתשמח מאוד את מי שנרתע מטעמיהם של משקאות חריפים. קחו לגימה מהספל עם ביס קטן של שוקולד מריר.  

החומרים (למנה אחת): 

 90 מ"ל (9 כפות) חלב חם 

 רבע כפית אבקת קפה נמס

 כפית אבקת שוקו 

 20 מ"ל (2 כפות) ליקר פירות יער √ שמבורד (תלוי בגודל הכוס)

 40 מ"ל רום מיושן 

• לקישוט: קצפת, שוקולד מגורד ולימון

כך תעשו: 

מוזגים את כלל המרכיבים לספל, מערבבים, מוסיפים את הקישוטים ומגישים עם קוביית שוקולד מריר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר