ממחר: המפכ"ל אלשיך
אחרי שבירת הרגל בדקה ה־90 - השוטר מספר אחת ילבש סוף סוף מדים • המורה מביה"ס היסודי מספרת: "רוני התבלט כבר אז כמנהיג טבעי, נטול אגו"
,עודכן

אם לא יקרה דבר חריג, מחר אמור סוף סוף רוני אלשיך להיכנס לתפקידו כמפכ"ל ה־18 של המשטרה. בכך אמורה להגיע לסיומה הסאגה של מינוי השוטר מספר אחת, שנדחתה מאז חודש יולי, תחילה בעקבות פרשת מינויו של תא"ל (מיל') גל הירש, ולאחרונה לאחר שאלשיך שבר את רגלו.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מכל מקום, אלשיך יקבל לידיו משטרה שנמצאת לדעת רבים באחד מרגעי השפל הגדולים ביותר שלה. טענה זו מבוססת בעיקר על פרשיות המין הרבות שנחשפות חדשות לבקרים, ואשר בהן מעורבים על פי החשד בכירי המשטרה, ובהם שורת ניצבים.
הפרשה האחרונה היא פרשת מפקד להב 433, ניצב רוני ריטמן, שחשוד בעבירות של הטרדה מינית ומעשים מגונים. אלשיך גם יתבקש מייד עם היכנסו לתפקיד למנות לפחות שמונה ניצבים לתפקידים מרכזיים במשטרה, זאת בשל העובדה כי מחוזות רבים מתנהלים עם מפקדים שהם ממלאי מקום.
ולמי שרוצה להכיר מעט את המפכ"ל המיועד, כדאי להקשיב למרים עמיאל (88), המחנכת שלו בכיתות א'-ג' בבית הספר היסודי בגבעת מרדכי בירושלים.
"רוני היה מנהיג בכיתה כבר אז. הוא היה מנהיג ללא התנשאות או שתלטנות או אגו, אומרים שגם היום ככה", מספרת עמיאל.
לדבריה, "הילדים הלכו אחריו מתוך אהבה מפני שהיה נעים, הם אהבו לאהוב אותו. נוסף על כך, רוני היה מוכשר מאוד, במיוחד במתמטיקה. היה צריך להוסיף לו חומר לימודים מעבר לתוכנית הרגילה, וזה נעשה על ידי חוברות. כאשר רוני מיצה גם את החוברות, היתה הסכמה עם ההורים שהם ייקחו עבורו מורה פרטי למתמטיקה".

המורה מרים. "הילדים הלכו אחריו" // צילום: נעם ריבקין פנטון
עמיאל מציינת כי "דגש מיוחד היה בכיתה על היצירתיות. זה התבטא בכתיבת חיבורים, סיפורים, סיורים והצגות, בעיקר ההצגות. כדי להציג את ההצגות הילדים היו מתארגנים לקבוצות באופן עצמאי לחלוטין. רוני היה מנהיג בכל קבוצה שהיה בה, אבל תמיד ראיתי ילד חלש בקבוצתו, שתמיד הצטרף והתקבל ללא חשש". עמיאל מוסיפה בנימה אישית יותר כי "תפקידי היה לשבת בצד ולהקשיב. התכונות האישיות של רוני שהתגלו גם אז השביחו עם השנים - כך אומרים וחושבים עליו. אנחנו מתברכים במנהיג מיוחד. באופן כללי, תפקידו של מורה במערכת החינוך זה לתת, לעזור ולעצב את האישיות של הילד, להיות שם עבורו כדי שהילד יהיה הוא עצמו".
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו