ההורים חוששים, וטיולי התלמידים לכותל מתבטלים

בעקבות המצב הביטחוני, יותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לאחרונה לבטל או לדחות טיולים בירושלים

ותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לאחרונה לבטל או לדחות טיולים בירושלים  //  צילום: אורן בן חקון // ותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לאחרונה לבטל או לדחות טיולים בירושלים ,
ותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לאחרונה לבטל או לדחות טיולים בירושלים // צילום: אורן בן חקון // ותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לאחרונה לבטל או לדחות טיולים בירושלים

בשבועות האחרונים, יותר ויותר בתי הספר בכל הארץ מחליטים לבטל או לדחות טיולים. על אף שאין הנחיה מיוחדת של משרד החינוך, רחבת הכותל המערבי נשארת שוממת לאחרונה, התלמידים לא מגיעים כי הטיולים בוטלו או המסלולים שונו כך, שהביקור המתוכנן על פי הלו"ז שנקבע מראש אינו קיים עוד. בקרן למורשת הכותל אישרו, כי לאחרונה בתי הספר רבים ביטלו את הגעתם.

 כך למשל, תלמידי שכבת י"ב באחד מבתי הספר בדימונה התבשרו לילה לפני היציאה לטיול, כי הינו מבוטל. "התלמידים נפגעו פעמיים, כי הטיול שחיכו לו והתכוננו אליו בוטל וכעת אין תאריך חלופי. מדובר בתקופה לא שקטה, אנחנו כהורים חוששים גם, וגם מודים שאנחנו חוששים להוציא עכשיו את הטיולים לירושלים, אבל אני סבור שבשאר חלקי הארץ כן אפשר לטייל. התלמידים מאוד מאוכזבים, מקווה שהבית ספר יערוך עבורם טיול חלופי", מספר שמעון אסולין,  יו"ר ועד ההורים בדימונה.  ברעננה כל שכבות  התלמידים בכיתות ה' היו אמורים לצאת לטייל בירושלים, אך לדברי רון סגל, יו"ר ועד ההורים בעיר "בשלב זה הטיול נדחה ואני מקווה שעם חזרת השקט המצב ישתנה והתלמידים יצאו לטיול. בכל מקרה, כעת אין תאריך חלופי לטיול הזה". גם הורי התלמידים בתל אביב ובבת ים יודעים לספר, כי מסע ישראלי שהיה מתוכנן ללפני כמה ימים וחלקו עובר בגוש עציון וירושלים נדחה עקב מצב בטחוני לפברואר. "יש פחד כללי להוציא את הילדים לטיולים בתקופה כזו", מספרים ההורים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פז כהן, יו"ר ועד ההורים בירושלים סיפר, כי ביקר ביום שישי האחרון בכותל והופתע לראות כי הינו ריק מתלמידים "זה עצוב לראות את הרחבה שוממת ללא תלמידי בתי הספר, אבל בצער רב אני מקבל את החשש של בתי הספר ומווה שזו רק דחיה ולא ביטול סופי". עוד סיפר, כי זורמים אליו המון שיחות מוועדי ההורים הישובים "אנחנו מאגדים יותר מ80 ישובים בכל הארץ ואני יכול לומר שמדובר בתופעה. הטיולים נדחים או מתבטלים ללא תאריך חלופי".

בקרן למורשת הכותל המערבי אישרו  כי "ישנם ביטולים רבים של בתי ספר במנהרות הכותל המערבי ובמרכז שרשרת הדורות".

 עם זאת היא "מקווה שבתי הספר יחזרו לבקר,  לאור כך שהביקור בכותל והסיור במנהרות אינו נמצא בחיכוך כל שהוא עם אוכלוסיה ערבית ומשטרת ישראל מאבטחת את האזור במאות שוטרים".

ממשרד החינוך נמסר: "אין כל הנחיה שנוגעת לביטול טיולים, אלא להפך: הכל מתנהל כרגיל. לצד זה, מנהלי בתי הספר, בשיתוף ההורים, עצמאיים להחליט לגבי ביטול או דחיית טיול. בכל מקרה, חשוב לציין כי המשרד פועל בנושא בכפוף להנחיות גורמי הביטחון".

 

 

 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר